Különös jelenségek zaklatják fel a Manresa Castle vendégeit



Igaz történetek a valóban létező horror házakról.A világon számtalannal házzal kapcsolatban arról mesélnek az emberek, hogy különös, paranormális jelenségeket tapasztaltak bennük, furcsa hangokat hallottak, szellemeket, maguktól mozgó ablakokat és ajtókat láttak.

Íme néhány példa!

Levy House, Reno, Nevada: 1906-ban egy helyi üzletember, William Levy építette a házat, amivel kapcsolatban a mai napig gyakran beszélnek arról, hogy futkározást hallottak az üres emelet felől. Emellett a ház egyes részein váratlan, jéghideg fuvallatot éreztek az emberek. Az is előfordult, hogy egy elveszett tárgy véletlenszerűen megjelenik.

Sturdivant Hall, Selma, Alabama: 1856-ban épült a ház, amit kilenc évvel később John McGee Parkman vásárolt meg. A polgárháború után illegális kereskedésért tartóztatták le az ingatlan tulajdonosát, akit akkor lőttek agyon, amikor megpróbált elszökni a hatóság elől.

A férfi szelleme többször megjelent az egykori otthona környékén. A környéken élők közül többen még ma is különös hangokat, ajtók és ablakok becsapkodását hallják, pedig jelenleg senki sem él a Sturdivant Hallban.

Truman House, Independence, Missouri: Truman amerikai elnök és felesége, Bess élt ebben a házban a Fehér Házban eltöltött évei előtt és után. Egyes beszámolók szerint a volt elnök szelleme gyakran visszajár a házba, ahol a nappaliban jelenik meg. Emellett állandóan érezni a kedvenc whiskyje illatát, pedig nem tartanak alkoholt a házban.

The Amityville Horror House, Amityville, NY: 1974. november 13-án Ronald DeFeo Jr. lemészárolta az alvó családját, a szüleit és a négy testvérét. Egy évvel a mészárlás után a Lutz család költözött be az ingatlanba, ahol a kezdetektől paranormális jelenségeket tapasztaltak. Alig egy hónap múlva elköltöztek.

A Lutz szülők hideg fuvallatot, furcsa szagokat éreztek, idővel pedig észrevették, hogy a gyerekek abban a szobában kezdtek aludni, ahol a DeFeokat megölték. A legkisebb lány arról beszélt, hogy összebarátkozott egy démonnal.

Villisca Axe Murder House, Villisca, Iowa: Nyolc embert, köztük hat gyereket, gyilkoltak meg ebben a házban 1912. június 9-én. A tettest soha nem kapták el. A helyiek sokat mesélnek arról, hogy különös lábnyomok, furcsa jelenéseket lehet látni a ház felől, valamint sírást, nevetést is gyakran hallanak.

Manresa Castle, Port Townsend, Washington: 1892-ben, francia reneszánsz stílusban építették a kastélyt. Az épületet Charles Eisenbeis álmodta meg, aki hotelt szeretet volna nyitni, de végül csak családi otthonként funkcionált.

Eisenbeis halála után sokáig üresen állt, majd iskola, aztán szálloda nyílt az ingatlanból, ahol a szemtanúk több paranormális jelenségről is beszámoltak. A villany magától kapcsolt fel és le, az ajtó véletlenszerűen kinyílt, a földszintről lépteket és hangokat lehetett hallani.

Az épületben állítólag a 306-os szoba a legrémisztőbb, mert ott állítólag folyamatosan érezhető egy nő jelenléte, a vendégek pedig arra panaszkodnak, hogy eltűnnek a holmijaik és rendetlen látvány fogadja őket, ha visszamennek a szobába.

Ashton Villa, Galveston, Texas: 1859-ben, olasz stílusban építették a házat, amiben James Moreau Brown és a családja élt a '20-as évekig. Ashton Villa ma már múzeum, sok látogató pedig arról mesélt, hogy látták a tulajdonos lányának, Bettie-nek a szellemét. Emellett az egyik helyiségben maguktól mozognak a bútorok, az órák időnként megállnak, majd hirtelen újra járni kezdenek.

(Forrás: femcafe.hu)

Ajánló

Ajánló