Aki vonattal utazik megőrülhet?



Hét meglepő dolog, amiben régen hittek az emberek.Napjainkban sem ritka, hogy valaki olyasmiben hisz, ami mások számára elképzelhetetlen, ám a múltban, amikor a tudomány még gyerekcipőben járt, akkor az emberek sokkal elvetemültebb dolgokról állították, hogy az úgy igaz, ahogy mondják.

A történelemben vakon hittek például abban, hogy a kelbimbóban gonosz lelkek lakóznak, de azt sem kérdőjelezték meg, hogy azok, akik vonattal utaznak, megőrülhetnek, attól pedig rettegtek, hogy a vörös hajúak vámpírként térnek vissza a haláluk után.

Íme néhány ma már őrültségnek hangzó dolog, amiben régen még erősen hittek az emberek!

Az anyatej nem más, mint alvadt menstruációs vér: A vér és a tej jobban nem különbözhetne egymástól, mégis az ókori görögök elhitték ezt az állítást, amivel Arisztotelész állt elő. A hírek görög filozófus szerint a vérből úgy lesz tej, hogy az előbbit forró levegővel felfőzik, ami megalvad és kifehéredik.

Minden egyes darab spermában van egy apró ember: Egy másik elvetemült teória Arisztotelésztől, aki szerint minden darab spermában van egy aprócska ember, akiben még több apró ember található, a nő pedig csak egy sütő, amiben elkészül a gyerek, ugyanis a lurkó minden tulajdonságát a férfitól örökli.

A gladiátor vérének elfogyasztásával gyógyítható az epilepszia: Az ókori Rómában az a hír terjedt el, hogy a gladiátor vér elfogyasztása gyógyítja az epilepsziát, ám a „gyógymód” csak akkor működik, ha a vér még meleg, tehát a harcos még él, vagy legalább pislákol benne az élet. Talán ez az álhír az oka a vámpírhiedelmek elterjedésének?

Akinek vörös a haja, az halála után vámpírrá változik: Napjainkban csodálattal vegyes tisztelet övezi a természete vörös hajú embereket, akikről nem gondoljuk azt, hogy vámpírokká fognak változni.

A XI. századi Európában ez még nem volt így, ugyanis akkoriban nagyon sokan abban hittek, hogy a vörös hajú nők és férfiak nem normális emberek, hanem valamiféle csodabogarak, akik a haláluk után vámpírként támadnak fel.

A gonosz lelkek a kelbimbóban laknak: Talán ez a hiedelem az oka a máig tartó kelbimbó utálatnak, ugyanis a középkori Nagy-Britanniában komolyan elhitték azt az emberek, hogy a kelbimbó és a káposzta levelében apró, nagyon gonosz lelkek bujkálnak, ha pedig valaki véletlenül lenyeli őket, akkor megbetegszik. A gonosz lelkek ellen régen úgy védekeztek, hogy a főzés előtt, keresztet vájtak a zöldségekbe.

A vonaton való utazás elmebajt okoz: Az 1850-es, 1860-as években egyre népszerűbbé vált a vonatozás, amivel kapcsolatban azt találták ki anno, hogy azokat, akik vonattal utaznak, megőrülnek.

Ezt a ma már őrültségnek hangzó feltételezést azzal magyarázták, hogy a közlekedési eszköz furcsa mozgása és sebessége sérülést okozhat az agyban, aminek következménye, hogy az utasok előbb vagy utóbb megbolondulnak.

A boszorkányok péniszeket lopnak, hogy háziállatként megtarthassák őket: A boszorkányokkal kapcsolatban rengeteg különös dologban hittek az őseink. A XV. században például azt találták ki, hogy a boszorkányok ellopják a férfiak péniszét, amit háziállatként tartanak.

A korabeli források lovakhoz hasonlították a túszul ejtett hímtagokat, amiket a boszorkányok gabonával etettek és speciális fekhelyen nevelgettek.

(Forrás: femcafe.hu)

Ajánló

Ajánló