2018 egyik legnépszerűbb üdülőhelye lett Nairobi



A tíz legjobb feltörekvő nyaralóhely a Travellers’ Choice listája szerint.Ha 2018 nyarán külföldre utazunk, és szeretnénk új helyeket felfedezni, akkor érdemes utánanézni, hogy más vendégek melyik országokat, városokat szerették a leginkább az elmúlt időszakban. Ebben segít a Travellers’ Choice listája, amely egy algoritmussal vizsgálta meg a turisták véleményeit az országokról, városokról, majd összeállított egy tízes listát a legjobb feltörekvő nyaralóhelyekről.

Íme a lista és néhány sor arról, hogy miért éri meg ellátogatni ezekre a helyszínekre!

Ishigaki (Japán): Az Okinava körzetében található a gyakran Hawaii-hoz hasonlított sziget, ami finom homokos tengerpartja, mangrove erdei és díjnyertes búvárhelyei miatt nyerte el a turisták tetszését.

A Tokiótól 1500 kilométerre, kissé elszigetelten fekvő, türkiz vizű Ishigaki, rég nem ismeretlen a japánok körében, de mostanában egyre több külföldi is ellátogat ide, hogy felfedezze a trópusi paradicsomot, ami kárpótol a hosszú utazásért.

Kapaa (Hawaii, USA): Hawaii úgy, ahogy van gyönyörű, de most Kapaa került fel a feltörekvő nyaralóhelyek listájára. Kapaa különleges túraösvényekkel, vallási kegyhelyekkel, csodás kertekkel, vízesésekkel és strandokkal gondoskodik a turisták szórakozásáról.

Nairobi (Kenya): A lista harmadik helyére írta fel magát Nairobi, ahol főleg az aktív pihenés kedvelői fogják jól érezni magukat. A városlátogatást érdemes az 5 négyzetkilométeres belvárosból kezdeni, ahol a legfontosabb állami, kereskedelmi intézmények, a Kenyatta mauzóleum, a parlament, az elnöki hivatal és követségek épülete tekinthető meg.

Halifax (Kanada): A kanadai Halifaxban gyalog is be lehet járni a látványosságokat, amelyek közül a távolabbiakat a nagyon jó tömegközlekedéssel közelíthetik meg a turisták.

Gdansk (Lengyelország): A Balti-tenger partján található a kikötővárost, amit Észak-Európa egyik legszebbének tartanak. Gdansk óvárosát lerombolták a második világháborúban, de a polgárházakat, templomokat és az ódon utcákat újra tudták építeni.

San Jose (Costa Rica): San Jose építészetén, színházi életén és múzeumain jól meglátszik a spanyol bevándorlók keze nyoma. A város éjszakai élete színes és vibráló.

Riga (Lettország): A világháborúkban alaposan tönkretett város belvároság folyamatosan felújítják, ezért nagyon szép, ráadásul gyönyörű parkokkal, szűk, macskaköves sikátorokkal, szecessziós negyeddel várja a turistákat.

Rovinj (Horvátország): A magyarok jól ismerik Rovinjt, hiszen a harmadik legnépszerűbb üdülőhely. Rovinj olaszos hangulatú óvárossal, a dombtetőre épült templommal, galériákkal, műtermekkel, kávézókkal, éttermekkel, szűk sikátorokkal, hangulatos terekkel, kavicsos, sziklás strandokkal kényezteti a turistákat.

Nerja (Spanyolország): Costa del Sol egyik legnépszerűbb nyaralóhelye Nerja, az álmos halászfalu, ami fehérre meszelt házfalaival, szűk utcáival őrizte meg eredeti arculatát. Itt csodás strandok, barlangok, gyönyörű panorámát ígérő, megmászásra termett hegycsúcsok várják a nyaralókat. A halászfaluból érdemes átutazni a 8 kilométerre fekvő Frigilianába, vagyis Andalúzia legcsodálatosabb falvába.

Casablanca (Marokkó): A marokkói Casablanca virágzó kulturális élete, galériái, múzeumai és a mesés art deco villái miatt került fel a Travellers’ Choice listájára.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló