A Kanári-szigetekre menekülnek az európaik a tél elől



Budapestről Málta, Marokkó, Izrael és Dubaj is elérhető fapadossal a téli évszakban.A beborult ég, havas és ónos eső, kellemetlen szél és hideg mind-mind olyasmi, ami alaposan lehangolhatja az embert, miközben a világ más tájain a hangulatjavító napsütés, kék égbolt vidítja fel azokat a szerencséseket, akik ott élhetnek.

Ha te is unod a telet, akkor megvan a lehetőséged arra, hogy a télből elutazz a nyárban, hiszen Budapestről több fapados légitársaság is indít járatot azokba az országokba, ahol most is gyönyörű, kellemes az időjárás.

Málta: Sajnos az Azúr Ablakot már hiába keresed, mert a tengerbe omlott, de ez nem jelenti azt, hogy nem maradt bőven látnivaló. Ott van például Valetta, vagy a sziget közepén található erődváros, a varázslatos hangulatú Mdina. Ha Máltára utazol, akkor hagyd otthon a vastag kabátot, mert a tél Máltán kellemes, a városlátogatáshoz tökéletes.

Dubaj: A sivatagi fővárosban egész évben tombol a nyári hőség. Télen annyira van meleg, mint Európában nyáron. A tenger a leghidegebb pillanatában is 21 °C-os.

Kanári-szigetek: A tél egyik legnépszerűbb célállomás, mert a legtöbb európai ide menekül a tél elől. A nappali hőmérséklet maximum 20 °C körül alakul. A Kanári-szigetek esetében Lanzarotére és Tenerifére indul fapados a téli időszakban.

Az utazást jó ötlet február 24-től 28-ig tervezni, mert ebben az időszakban tartják Európa legnagyobb karneválját, a Santa Cruz karnevált. A szigetcsoport második legnagyobb szigete Fuerteventura, ahol Európa legszebb standjai és mesés színekben tündöklő hegyek várnak.

Budapestről Gran Canaria is elérhető fapadossal. Itt Maspalomas a legnépszerűbb üdülőhely, ahol végtelennek tűnő, hosszú, homokdűnés strandok, szélvédett völgyek, télen is meleg napsütés feledteti a zord időjárást.

Marrákes: Az Atlasz-hegység lábánál fekvő Marrákesben található Afrika legnagyobb forgalmú hagyományos piaca, a Dzsema el Fna. A nappalok átlaghőmérséklete 19-21 °C, a napi napsütéses órák száma 7-8 óra.

Larnaka: Ragyogó kék tenger, többféle kulturális emlék, ógörög romok, bizánci és ottomán építészeti remekmű várja, hogy felfedezd. A sós tó mellett rózsaszín flamingók látványa ejthet ámultba.

Larnakában érdemes átutazni a türkiz vízéről elhíresült Ayia Napába, ahol a tenger télen 17 °C-os, tehát strandolással csak a legbátrabbak próbálkoznak meg. Ha a tengerbe nem is merészkedsz be, akkor napozhatsz és kirándulhatsz. Cipruson kóstold meg a görög konyha ihlette ciprusi ételeket!

Agadir: Az év 365 napjából 300 napos, a téli átlaghőmérséklet pedig 22-26 °C. A tenger 17 °C-ra hűlhet, ezért a strandolás nem jó ötlet, de a több kilométeres, homokos parton való sétálgatás, a napozás és a rengeteg étterem, bárok garantálják a kellemes időtöltést.

Eilat: Budapestről Eilat is elérhető fapadossal. Az izraeli városban egész évben szép az idő, hiszen a nyári meleget a kellemes, langyos tél váltja fel, szikrázó napsütéssel. A hőmérséklet 20 °C körül alakul.

Eilattól 30 kilométerre található a különleges sziklaképződményeiről híres Timna Park, de a Hai Bar természetvédelmi területén élő állatok is várják a turistákat.

Asz-Szavír: A XVIII. században egy szultán megbízásából, egy a francia építész tervezett hadikikötőt és kisvárost Asz-Szavírába (francia nevén Essaouira), ahova Agadirból és Marrákesből juthatsz el 3 órás autózással. A hatvanas-hetvenes években, Jimi Hendrix látogatása után, a hippik tömegestül érkeztek ide Nyugat-Európából és az Egyesült Államokból.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló