Megoldatlan rendőrségi ügyek



A modern technika sem elég ahhoz, hogy a szakértők és a hatóságok pontot tegyenek minden nyomozás végére.Keith Bennett maradványai: 1963 és 1965 között öt gyereket ölt meg Ian Brady és Myra Hindley, akik Saddleworth Moor-on temették el négy áldozatukat, ám azt nem árulták el, hogy mit csináltak az ötödik holttesttel, Keith Bennett maradványaival.

A hatóság eleinte azt gyanította, hogy Saddleworth Moor-on kell kutatniuk. 2003-ban és 2009-ben speciális keresést indítottak, de azok eredménytelenül záródtak. 2012-ben Brady ügyvédje, Jackie Powell azt állította, hogy levelet kapott az ügyfelétől, azzal az utasítással, hogy a halála után adja át Keith anyjának, aki előbb hunyt el, mint a gyilkos. Hindley 2002-ben halt meg, míg Brady 2017-ben. A rendőrség semmiféle levelet sem talált az ügyvédnél.

Diane Schuler balesete: 2009 júliusában súlyos autóbaleset történt New Yorkban, ahol a 36 éves Diane Schuler a Taconic State Parkway rossz oldalán vezetett, majd összeütközött egy SUV-val. A tragédiában Schuler, a lánya és három unokája meghalt, az SUV-ban pedig három utas vesztette életét.

A hatóságok egy üveg vodkát találtak Schuler autójába. A boncolási jegyzőkönyv szerint a nő véralkoholszintje több, mint kétszerese volt a megengedettnél, és marihuánát is találtak a szervezetében.

Ennek ellenére Schuler sógornője azt állította, hogy a baleset előtt másfél órával még beszélt a nővel, és egyáltalán nem tűnt úgy, hogy Schuler részeg lenne, vagy be lenne drogozva. Egyesek szerint Schuler szándékosan okozott balesetet, mert megromlott a viszonya a férjével. Azt azonban senki sem érti, hogy Schuler hogyan hozhatta össze egy óra alatt mindazt, amit a szervezetében találtak.

Szombat Mthiyane: 1987-ben egy 5 éves, törött lábú, állatias viselkedésű kisfiút találtak KwaZulu-Natalban, Dél-Afrikában. A megtaláló a legközelebbi rendőrségre vitte a gyereket, aki onnan a fogyatékos gyermekek iskolájában került.

A kisfiúnak a „Szombat Mthiyane” nevet adták. Mthiyane kifejezetten erőszakosan viselkedett, nem jött ki a többi gyerekkel, az ablakon közlekedett, lyukat ásott a földbe, nyers húst és banánt evett, az ételt pedig szerette a szájába dobálni. Mindebből a szakértők arra következtettek, hogy az elhagyott gyereket a vadonban élő majmok nevelték. A hatóság keresni kezdte a fiú anyját, de nem találták meg. Mthiyane 2007-benhalt meg.

Bill és Dorothy Wacker zaklatása: Átlagos, csendes párként élt Ohio-ban Bill és Dorothy Wacker, ám 1984-től 1993-ig egy erőszakos zaklató célpontjává váltak. 1985 januárjában háromszor rongálták meg Wackerék otthonát. Ugyanebben az évben, a szívműtéte után otthon lábadozó Dorothy-t támadták meg a házban.

A nőt valaki leütötte, megkötözte és a konyha padlóján hagyta. A zaklató többféle holmit ellopott a házból, majd havonta egyet visszaküldött. Ezt követően üzeneteket, rajzokat hagyott a ház falán. 1993-ban újra megtámadták Dorothy-t, akinek betört a koponyája. A tettest soha nem kapták el.

Asha Degree eltűnése: 2000. február 14-én, a kora reggeli órákban, az akkor 9 éves Asha Degree a hátára vette az iskolatáskáját, majd elment otthonról. Egy autós az Észak-Karolinai autópályán látta, hogy a kislány bement az erdőbe.

Miután a szülők felfedezték Asha eltűnését, értesítették a rendőrséget, de a hatóság nem találta meg a gyereket. Több, mint egy évvel később előkerült Asha táskája a 18-as autópálya mentén, az erdőben pedig egy óriásplakáton látható Asha arca. A hatóság máig nem tudja, hogy a kislány megszökött otthonról, vagy elrabolták.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló