Régen lakott, mára teljesen elhagyatott helyek



Az idő és a természet zord, sötét területté változtatta az évekkel ezelőtt még csodálatos területeket.San Juan Parangaricutiro templom, Mexikó: 1944-ben temetett be a Paricutin vulkán lávája a San Juan Parangaricutiro templomot, aminek csak az oltára és a harangtornya nem pusztult el.

Elhagyatott Hotel del Salto, Kolumbia: 1924-ben építették meg a Refugio El Salto luxushotelt a San Antonio del Tequendama városban, de nem sokkal később be kellett zárni, mert túl sok vendég választotta az öngyilkossága helyszínéül. Napjainkban szellemjárta helynek tartják a hotelt.

Kolmanskop szellemváros, Namíbia: Annak idején egy olyan helyre építették a mára elhagyatott Kolmanskop várost, ahol egyszer gyémántot találtak. Az apró vidéki település nagy, meseszép házakkal, iskolával, stadionnal rendelkezett. Napjainkban a legtöbb házat maga alá temette a homok, az egykor virágzó város pedig baljós és sötét hangulatot áraszt magából.

Dagdiesel” üzem, Makhachkala, Dagestan: 1939-ben, a parttól 2,7 kilométerre, üzemelték be a tengeri fegyverzetet tesztelő létesítményt. 1966-ra az üzem többé nem volt alkalmas a munkavégzésre, ezért kiürítették, és azóta is elhagyatottan áll a Kaszpi-tengeren, rémisztő látványt nyújtva az arra járóknak.

Beelitzi elhagyatott katonai kórház, Németország: A német fővárostól 40 mérföldre található a város, ahol egy elhagyatott kórház árválkodik, pedig a két világháború között még aktívan használta a katonaság.

Kowloon Walled City, Hong Kong, Kína: Hong Kongban található a Kowloon Walled City, amire a kínai kormánynak sokáig nem volt hatása, ezért a városban aranykorát élhette a prostitúció és a drogkereskedelem.

Az 1990-es évek elején a lakosság sűrűsége nagyjából 2 millió fő volt négyzetkilométerenként. Ekkor kezdték meg a kilakoltatást, majd 1995-ben megnyílt a szabadon látogatható Kowloon Walled City Park.

Shi Cheng víz alatti város, Kína: Az 1314 éves Shi Cheng, avagy Oroszlán Város, akkor került víz alá, amikor vízerőművet építettek a területen. A város teljesen elmerült. A környéken 1078 sziget jelent meg, mesés tavakkal övezve.

Sanzhi szellemváros, Tajvan: A helyi gazdagoknak terveztek fényűző tengerparti üdülőhelyet a területre, de egyre több furcsaság történt, amikor elkezdődött az építkezés. A helyiek arról kezdtek suttogni, hogy gonosz szellemek lakják az építkezési területet. Az 1980-as évek végén leállították az munkálatokat.

Az addig elkészült apartmanok üresen állnak, mert a helyiek attól félnek, hogy a bontás kiszabadítaná a gonosz szellemeket, ezért az önkormányzat nem nyúl hozzájuk.

Lier elmegyógyintézet, Norvégia: Oslotól 30 perces autóútra található a Lier nevű kisváros, ahol egy sötét múltú elmegyógyintézet árválkodik. Régen különböző kísérleteket hajtottak végre a betegeken, majd 1984-ben, mindenféle magyarázat nélkül, sietve kiürítették a négy épületet. A fennmaradt 8 épület ma is üzemel.

Gukanjima Sziget, Japán: Amikor 1810-ben kiderült, hogy a terület faszénben gazdag, akkor egyre több ember kezdett a szigetre költözni. A következő 50 évben a világ egyik legsűrűbben lakott szigetévé vált, ám 1974-ben kimerültek a források. Napjainkban korlátozott a szigetre való bejutás.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló