5 iskola, amely megmagyarázhatatlan jelenségek miatt került be a hírekbe



Furcsa dolgokat láttak és hallottak a tanárok és a diákok.Julia F. Callahan Általános Iskola: 1952-ben halt meg Julia F. Callahan, az Lynn-i Lynn Massachusetts-i iskola alapítója, de az igazgató szelleme az intézményben ragadhatott, mert a folyosókon sokan különös hangokat hallottak és érzékelték Callahan jelenlétét.

A diákok arról meséltek, hogy a könyvtár ajtók maguktól csapódtak be. Volt, aki az igazgató szellemét látta a bejárati ajtón keresztül. 2008-ban az ötödik osztályos Rachael Felice magas sarkú cipő kopogását hallotta a folyosón, pedig rajta és a barátnőjén kívül nem volt ott senki más.

Deerpark CBS Iskola: 2017-ben, egy hónappal halloween előtt, az írországi Cork megyében tette közé a hírt a Deerpark CBS arról, hogy a megfigyelő kamerák felvételein rázkódtak az iskolai szekrények.

Az intézmény képviselője látta a felvételt, amit elküldött Kevin Barry igazgatónak, hogy ő is megnézhesse. Amikor a felvétel médiához is eljutott, akkor terjedni kezdett a pletyka, hogy az iskolában természetfeletti erők munkálkodnak.

Ezt a feltevés bizonyította, hogy extrém hideg pontok találhatóak az iskolában, a csarnokban pedig zokogás hangja hallható. Egy hónappal később újabb felvételt mutattak be. Ezen az volt látható, hogy az üres tanteremben maguktól mozogtak a tárgyak és hangokat is lehetett hallani. Az igazgató azt állította, hogy nem manipulálták a videót.

Sophie B. Wright Középiskola: 1912-ben a Sophie B. Wright középiskola volt az első nyilvános leányiskola New Orleansban, ahol a Katrina hurrikán miatt kellett evakuálni a tanárokat és a diákokat. Az iskolába a Nemzeti Gárda rendezkedett be.

A hírek szerint a természeti katasztrófa során szellemek jelentek meg az iskolában. Robin Hairston törzsőrmester arról beszélt, hogy látta, hogy egy lány átment az ajtón. Rosales Leanor akkor rémült meg, amikor egy fiatal nő árnyékát pillantotta meg az iskola mosdójában.

A Katrina hurrikán után egyre több paranormális jelenségről adtak hírt az emberek, emiatt rituális tisztítást végeztek az iskolában, ahol a szertartás után drasztikusan csökkent a megmagyarázhatatlan jelenségek száma.

West Gimnázium: Az Anchorage-i Alaszkai West középiskola esetében egy szkeptikus tanárnak is el kellett ismernie, hogy valami különös zajlik az iskolában, ugyanis a saját szemével látta, hogy egy fehér ruhás női szellem lebeg a folyosón, majd átmegy a falakon.

Egy diák rá akart szólni a szellemre, hogy ne menjen be abba a terembe, ahol próbáltak, ám amikor odaért a lányhoz, akkor rájött, hogy átlát rajta. Egy biztonsági őr is felfigyelt a női szellemre, aki az iskola színházi termének erkélyén ült.

Egy másik szellem is kísért az iskolába, méghozzá egy tisztviselő, aki ott halt meg. A szemtanúk arról beszéltek, hogy a fények maguktól villogtak.

Yanagawa Gimnázium: 2014-ben huszonhét lány egybehangzóan állította, hogy egy bosszúálló szellemet láttak a japán Yanagawa Gimnáziumban. A diákok arról beszéltek, hogy egy lány torkaszakadtából üvöltött, lebénult és meg sem bírt mozdulni. A következő órákban ugyanez történt a többiekkel is.

A lányok azt állították, hogy egy fejetlen lány szelleme költözött a testükbe, majd azt kiabálták, hogy „ölj meg” és „halj meg”. A beszámoló után megjelent az az elmélet, amely szerint a szellem akkor csapódott az egyik diákhoz, amikor a lányok a szellemjárásról híres Miko hegy és az Aburagi-gátnál kirándultak.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló