A legjobb úti célok az európai városlátogatáshoz



Dublin, Nápoly, Reykjavik, de Santorini is ideális egy tavaszi hosszú hétvégi kiránduláshoz.Reykjavik: Az izlandi városlátogatásra tökéletes választás a meleg vizes forrásokról, gleccserekről és vízesésekről híres Reykjavik. A hosszú hétvégén szánjunk időt a fotó kiállításokra, múzeumokra, zenei előadásokra, a XX. században épült Hallgrimskirkja templomra, a XVIII. századot idéző óvárosra, a Leif Erikson szoborra és a Nemzeti Múzeumra!

Dublin: Írország fővárosában a történelem és az építészet rajongói, valamint a bulizni vágyó turisták is jól fogják érezni magukat.

Nápoly: Olaszország harmadik legnagyobb városa pezsgő élettel, múzeumokkal, történelmi látnivalókkal és a finom ételekkel várja a turistákat. Nápoly történelmi nevezetességei közé tartózik a Castel dell’Ovo, a Castel Nuovo, a Castel San Elmo erőd, a Dóm, a Galleria Umberto, Santa Chiara, Pompeii, Herculaneum és a Vezúv.

Stockholm: Svédország fővárosában muszáj felkeresni az óvárost, a Királyi Palotát, Drottningholm-palotát, a Vasa Múzeumot, a Skansent, a Királyi Nemzeti Városi Parkot, a Nemzeti Múzeumot, a Nobel Múzeumot, a Nordic Múzeumot, a Thiel Művészeti Galériát, és Stockholm Városi Múzeumot.

Budapest: Abban az esetben, ha nem tennénk ki a lábunkat Magyarországról, de mégis városlátogatással töltenénk egy tavaszi hosszú hétvégét, akkor a magyar főváros is remek választás.

Ljubljana: Szlovénia fővárosában reneszánsz és szecessziós épületek, dombtetőre épített középkori kastélyok, fákkal övezett folyók várják a városlátogatókat.

Santorini: A görög sziget a városlátogatásra is tökéletes. Fíra ortodox katedrálissal, kockacukor formájú épületekkel ejti ámulatba a turistákat Oia hófehér, kék kapus, gyönyörű virágokkal díszített házak és mesés naplemente vár minket.

Thira ősi sírokkal, műemlékekkel, lakóházak maradványaival, templomokkal, erődökkel, római fürdőkkel, Apolló szentélyével elégíti ki a történelem rajongóinak kíváncsiságát. Ha a tavaszi hosszú hétvégén a nyugodt, csendes életet élveznénk, akkor Therasia vár minket, de felkereshetjük Santorini egykori fővárosát is, Pyrgost, ahol csodás kilátás nyílik a domb tetejéről, ahol egy velencei kastély romjait is megtalálhatóak.

 

Párizs: Franciaország fővárosának a legfontosabb látnivalói az Eiffel torony, a Diadalív, a Notre Dame, a Louvre, a Montparnasse, a Montmartre és a Sacre Ceourt, a Pompidou központ és a Defense, a Champs Elysées, a Latin negyed, a Szajna, a Bastille ás a hidak.

Lisszabon: A város keleti része a XXI. század stílusában újult meg, ám ettől függetlenül még sok történelmi épület mesélhet Lisszabon múltjáról. A városlátogatás programjából nem maradhat ki a Belém Torony és a Jeromos kolostor.

Amszterdam: Hollandia fővárosa a csatornákról, kerékpárutakról, színes házakról, mesterművekkel teli múzeumokról híres. Az utcai előadóművészek kedvence Amszterdam főtere, a Dam, ahol a Királyi Palota, a Nieuwe Kerk található, valamint az a 22 méter magas szobor, amelyet a II. Világháború elesetteinek emlékére állítottak.

Amszterdam másik híres tere a Leidseplein, ahol az éjszakai élet központja található. A Rembrandt téren bárok, szállodák, éttermek és egy Rembrandt szobor található. A város déli részén Hollandia leghíresebb parkja, a Vondelpark található.

(Forrás: femcafe.hu, lastcall.hu)

Ajánló

Ajánló