Wojtek, a medve, szállított fegyvereket a háborúban



Hihetetlen történelmi tények, amelyekről valószínűleg még nem hallottál.A kutatók már rengeteg dolgot kiderítettek a történelemről, de ez távolról sem jelenti azt, hogy már mindent tudunk, hiszen még mindig nem sikerült megfejteni minden rejtélyt, ráadásul előfordul, hogy a régészek olyan leleteket találnak, ami megkérdőjelezi azt, amiben eddig biztosak voltak.

A történelemről tehát soha nem jelenthetjük ki azt, hogy már ismerjük. Ezt igazolják az alábbi hihetetlen történelmi tények, amelyekről talán még soha sem hallottál.

Wojtek, a medvekatona: Az 1943-as háború ideje alatt az Anders-hadsereg lengyel katonái, akik tüzérségi felszerelést szolgáltattak, egy barna medvebocsot találtak Iránban. A katonák a Wojtek nevet adták neki, ami lengyelül azt jelenti, hogy „a háborút élvező” vagy „mosolygó harcos”.

A katonának besorozott medve elsősorban lőszereket szállított a társaival. Ez volt a dolga a Monte Cassino-i (Olaszország) csata alatt is. A dezertálással soha nem próbálkozó Wojtek emlékművet kapott Edinburgh-ban, valamint ő a 22. lengyel közlekedési vállalat jelképe.

A legnagyobb madár, amely valaha élt a Földön: Több ezer évvel ezelőtt élt a Földön az Argentavis magnificens. A bolygón valaha élt legnagyobb madár szárnyai nagyjából 25 láb szélesek lehettek.

Az ókori egyiptomiak megjósolták előre, hogy a jövőbeni járművek hogyan fognak kinézni: Sok tudóst meglepett az, amikor megvizsgálták az egyiptomi Abydossban I. Széthi király templomának falait, ugyanis azokon olyan rajzokat találtak, amelyek a mai repülőkre, helikopterekre, zeppelinekre és más járművekre hasonlítottak. Ezek a képek ma is rejtélyesnek számítanak.

Halálos tesztelés: Az 1920-as években élesben tesztelték a testpáncélt. Az egyik tesztelő egy Murphy nevű rendőr volt, akit kétszer lőttek mellkason. A szemtanúk azt állították, hogy az alanynak még csak a szeme sem rebbent.

Fáj a fejed? Van megoldás: Amikor az orvostudomány új volt és még gyerekcipőben járt, akkor az emberek a hitük szerint éltek, és az alapján próbálták meggyógyítani magukat és egymást. A fejfájás megszüntetésére többféle módszerük volt.

Az egyik legnépszerűbb megoldás az volt, hogy a betegnek egy kötelet kellett áthurkolnia a nyaka körül, pontosan ugyanúgy, ahogy azoknak szokták, akiket felakasztanak.

A Küklopsz mítosza: A görög mitológiában gyakran szerepeltek küklopszok, ám vajon tényleg léteztek ezek a szörnyek? Esetleg valamivel összekeverték a görögök? A történészek szerint arról lehetett szó, hogy amikor mamut maradványokat találtak a görögök, akkor nem értették, hogy minek lehet olyan nagy csontja, ezért saját következtetéseket vontak le.

A vikingek kapcsolatban álltak az iszlám világgal: Nem egy kutatót hozott zavarba az, amikor egy ezüst gyűrűt találtak egy viking nő sírján. A lila színű üvegdarabot eleinte ametisztnek nézték, ám nem ez lepte meg a tudósokat, hanem a rajta szereplő arab felirat, ami az „Allahért” volt.

A kutatók alaposan megvizsgálták a gyűrűt, amiről kiderült, hogy az eltemetése előtt több tulajdonosa volt. Az ékszer bizonyíték arra, hogy a vikingek és az iszlám világ kapcsolatban állt egymással.

A hippokratészi esküt nem Hippokratész írta: A görög doktor és filozófus által írt első tervezetben még tiltották az abortuszt és az „orvosi titkok” fogalmát is nyilvánosságra hozták. A ma ismert hippokratészi eskü teljes változatát sokkal később, jóval Hippokratész halála után fogalmazták meg.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló