Álomszép városok



Mesekönyve illő helyek, amelyekről talán még nem is hallottál.Egy élet is kevés ahhoz, hogy eljussunk a világ összes gyönyörű, különleges tájára, ezért kénytelenek vagyunk beérni a csodás helyek töredékével, ráadásul gyakran a pénztárcánk szabja meg, hogy hova utazhatunk el.

A turisták nagy része az olyan népszerű helyekre kirándul, mint Horvátország, Párizs, Milánó, Isztambul, Prága, ám a legnépszerűbb országok esetében is igaz, hogy akadnak olyan városok, amelyekről csak kevesen hallottak, pedig kifejezetten gyönyörűek.

Íme néhány mesébe illő hely!

Gruyeres, Svájc: Az Alpok lábánál található a középkorból származó, sajtkedvelő, macskaköves falucska, aminek hátterében hatalmas hegyek magasodnak. Gruyeres régimódi, bájos épületei minden turistát rabul ejtenek.

Potes, Spanyolország: Szinte tapintható a történelem ebben a spanyol városban, amit a VIII. században kezdtek építeni, ám a legcsodálatosabb építészete a XIII-XVIII. századra datálható.

Esz-Szavíra, Marokkó: Látva, hogy milyen gyönyörű a város, talán nem is lep meg, hogy az XVIII. századi kikötőváros az UNESCO világörökség része. Esz-Szavíra elsősorban az erődítményszerű falairól, szűk sikátorairól és a hagyományosan kékre festett ajtajairól vált híressé.

Bruges, Belgium: Ha láttad az Erőszakik című filmet, akkor biztos, hogy ismerősek lesznek a középkori, ékszerdobozhoz hasonló Bruges hangulatos, zegzugos helyei, kanyargós útjai.

Corinaldo, Olaszország: Csodálatosak Corinaldo neoklasszikus és reneszánsz stílusú épületei. A Piagga 109 lépcsőn, nagyon régi, meseszép épületek mellett vezet végig.

Česky Krumplov, Csehország: Az UNESCO világörökség része a mesés cseh város, ahol a háztetők és a vár is kirívóan színesek és gyönyörűek. Česky Krumplov vára Csehország második legnagyobb vára a prágai után.

Shirakawa-Go, Japán: A világörökség része a falukomplexum, ami a faházak ellenére is stabilan áll immár 250 éve. Shirakawa-Go épületeihez se szeget, se fémet nem használtak fel az építkezések során.

Mittenwald, Németország: Az Alpok egyik legcsodálatosabb városa Mittenwald, ahol színes házakban, egyedi, vésett-festett homlokzatokban és a város körülölelő helységben gyönyörködhetünk.

Colmar, Franciaország: Csak nézd meg a fenti képet, és máris érteni fogod, hogy miért nevezik „Kis Velencének” ezt a mesés francia várost.

Göreme, Törökország: Építészeti szempontból a IV. századik vezethető vissza a török város történelme. Göreme kőbe vájt épületeihez hasonlót nem találni az egész világon.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló