A világ egyik legveszélyesebb útja román Transzfogaras



Ismerd meg a világ legveszélyesebb útvonalait, ahol tényleg nagy szükség van a tudásra és gyakorlatra.Az autózás, motorozás mindenképpen veszélyes közlekedési forma, hiszen amellett, hogy a vezetőknek tisztában kell lenniük a szabályokkal, figyelembe kell venniük az útviszonyokat, biztonságosan kell közlekedniük, de még arra is fel kell készülniük, hogy mások azt sem tudják, hogy hol vannak, mit csinálnak.

Balesetek bármikor, bárhol történnek, mégis a világon az alábbi 12 útvonal nevezhető a legveszélyesebbnek.

Eshima Ohashi híd, Japán: Az Eshima Ohashi híd leginkább egy veszélyes hullámvasútra hasonlít, nem egy biztonságos közlekedésre alkalmas útra.

Guoliang alagút, Kína: A Guoliang azt jelenti, hogy „az út, ahol nem lehet hibázni”. A világon ez a legmeredekebb útvonal. A hegyen végig haladó, 1200 méteres alagút, 4,6 méter magas és 3,6 méter széles. A Guoliang veszélyes, ugyanakkor igazi látványosság, amit sokan gyalog fedeznek fel.

Le Passage du Guois, Franciaország: Indulás előtt meg kell nézni, hogy mennyi az idő, mert ez az útvonal csak néhány órát használható naponta, utána lezárják, mert teljesen elönti a víz. A Le Passage du Guois veszélyes, mégis csodálatos tájjal büszkélkedhet.

Az Atlanti-óceán Autópálya, Norvégia: A Kristiansund és Molde szigetvilágát köti össze az 5 mérföldes, 8 hidas, óceánon átvezető útszakasz, ami azért nagyon veszélyes, mert viharos időben felcsapnak a hullámok az autópályára, és elsodorhatják az a járműveket.

Hana, Hawaii: A Hana azért a világ egyik legveszélyesebb útvonala, mert a gyakori földcsuszamlások miatt mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatba rázúdulhat valami az autóra, vagy valami lesodorja az aszfaltról a járművet.

Khardung La, India: A National Geographic és a Guinnes Rekordok könyve szerint jelenleg a Khardung La a világ legmagasabban található útja, éppen ezért sok off-road-os kedvence, annak ellenére, hogy kifejezetten veszélyes.

Zoji La, India: Nagyon keskeny és veszélyes a Ladakh és Kasmír településeit összekötő Zoji La, ahol két autó nem igazán fér el egymás mellett, maximum kicentizve. Az út egyik oldalán hatalmas szakadék tátong, a másikon pedig szikla található.

BR-116, Brazília: Általában a halál országútjaként emlegetik. A 2700 mérföldes Rodovia de Morte azért nevezhető a világ egyik legveszélyesebb útvonalának, mert a kiszámíthatatlan időjárás és az útszűkületek miatt gyakoriak rajta a halálos közlekedési balesetek.

Transzfogaras, Románia: A világ egyik legveszélyesebb útvonala itt található a szomszédba, hiszen Romániában található a mesés kilátásáról, csodás tájáról híres Transzfogaras, ami nem a legmagasabban fekvő útvonal, ám ettől még az egyik legveszélyesebb.

Dalton Highway, Alaszka: A veszélyes, Alaszkában található, Dalton országút 666 kilométer hosszan vezet át Livengoodtól az állam északi részét, az Északi-tenger partján található Prudhoe-öböl olajmező központjáig, az olajbányászok településéig, Deadhorse-ig.

Kolima, Oroszország: A halál útjaként emlegetett Kolima első részét foglyokkal építtették meg. A munkálatok 1932-ben kezdődtek és 1953-ben fejeződtek be. Az útépítésbe sok munkás belehalt. Sokak számára már ez elég ijesztővé teszi a veszélyes útszakaszt.

Yungas út, Bolívia: A szakadékkal szegélyezett, sziklára épített Yungas úton évente 200-300 ember hal meg, ezért érthető, hogy a világ egyik legveszélyesebb útvonalának nevezik.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló