Ezekre kár pénzt kiadni az élelmiszerboltokban



A szakértők szerint jobban járnának a vásárlók, ha nem költenének a palackos vízre, kész levesekre, a salátaöntetekre, vagy például arra a termékre, ami nem élelmiszer.Bármi, aminek nincs csomagolása: Itt nem magával a termékkel van a probléma, hanem a bevásárlókocsival, ugyanis egy kutatás eredménye azt állítja, hogy 72 százaléka az esélye annak, hogy székletmaradványok tapadnak hozzá. A higiéniai rémálmok elkerülése érdekében mindig tegyél legalább papírzacskót vagy szatyrot a csomagolás nélküli termék alá, hogy az ne érintkezzen a bevásárlókocsival!

A pénztár melletti polcok tartalma: Biztos, hogy veled is előfordult, hogy amíg vársz, addig unalmadban elnézegeted a pénztár melletti polcok tartalmát, és meglátsz valamit, amit nem tudsz otthagyni. Állj ellen a kísértésnek!

Saláták: Ha egy zöldség láthatóan romlott, akkor azt kidobják, de amikor csak egy kicsit látszik rajta, hogy kezd tönkremenni, akkor salátaként próbálhatják a vásárlókra sózni a boltosok.


Pelenkák: Az élelmiszerboltok tisztában vannak azzal, hogy a túlhajszolt szülők bármit megtennének egy kis kényelemért, ezért hajlamosak visszaélni ezzel a helyzettel. Például 50 százalékkal drágábban adják el a pelenkát, de ugyanez igaz lehet a többi babás holmikra is.

Szinte minden, ami nem élelmiszer: Ne az élelmiszerboltban vásárolj villanykörtét, iskolaszert, vagy születésnapi üdvözlőkártyát! Próbálj az adott termékcsoportnak szentelt szaküzletekben, áruházakban vásárolni, mert az árakban 50 százalékos különbség lehet.

Szeletelt és reszelt sajtok: A szeletelt és reszelt sajtok esetében kevesebb sajtot kapsz a pénzedért, ráadásul nem tudhatod, hogy a termék nem tartalmaz-e valamilyen oda nem illő dolgot.

Salátaöntetek: Általában 10-20 összetevőből készülnek a boltokban kapható salátaönteteket. Ezek mesterséges adalékanyagok, amikkel 100-200 kalóriát juttathatsz a szervezetedbe, ráadásul a salátaöntetek aránytalanul drágák.

Palackos vizek: Sok palackos víz valójában ugyanannyit ér, mint a csapvíz. Magyarországon rendszerint jó minőségű az ivóvíz, úgyhogy a palackos víz helyett jobban járnál, ha másra költenéd a pénzed.

Egzotikus áruk: Az egzotikus áruk addig foglalják a helyet a polcokon, amíg a boltosok bele nem törődnek, hogy senki sem fogja megvásárolni és szégyen tovább tartogatni őket. Ha egzotikus árukat szeretnél vásárolni, akkor olyan helyre menj, ahol állandó részét képezik a kínálatnak!

Kész levesek: Amikor a húsok kezdenek a lejárati időhöz közeledni, akkor a boltokban összedarabolják azokat, és levesként próbálják eladni a gyanútlan vásárlóknak. A kész leveseket kora reggel készítik, tehát fél napot tölt a pultban, ki tudja, hogy mennyire szabályos körülmények között, mire ebédidőben megennéd.

Előrecsomagolt húsok: Előfordul, hogy a boltokban átcímkézett, sós és ecetes vízzel szalonképessé tett húsokat árulnak. A saját érdekedben menj inkább a hentespulthoz vagy inkább henteshez!

Babcsírák: Meleg és nedves közegben termesztik a babcsírákat, ez a környezet pedig az olyan baktériumoknak is kedvez, mint az E.coli.

Guacamole, hummusz, salsa: A bolti termékek tele vannak adalékanyaggal, plusz kalóriákkal.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló