Hogyan javíthatnál a pénzügyi helyzeteden?



Min kellene változtatnod az anyagiak terén?Kos: Gyakran nem szeretsz sokat töprengeni, emiatt hajlamos vagy elkapkodott döntéseket hozni. Esetedben lehetséges, hogy azért nem jössz helyre anyagilag, mert nem tervezel előre. Ha szeretnéd megoldani a pénzügyi zavarodat, akkor a jövőben figyelj jobban ezen a területen!

Bika: Általában elköveted azt a hibát, hogy a teljesítményt fontosabbnak tartod, mint az anyagi elismerést. Képes vagy csak a munka öröméért dolgozni, miközben arról elfeledkezel, hogy ezzel a teherbírással sokkal több pénzt is kereshetnél.

Ikrek: Keményen dolgozol, a jó kapcsolatépítő képességeiddel pedig szép pénzeket kereshetsz, de hajlamos vagy gyorsan elkölteni a bevételeidet. Próbáld visszafogni magad a kiadás tekintetében!

Rák: A saját kishitűséged áll az anyagi fejlődésed útjában. Te találhatnál olyan munkát, szakmát, amit most végzel, ám a jelenlegi bevételednek a többszörösét is megkereshetnéd. Amíg nem bízol magadban és túlságosan félsz kilépni a komfortzónádból, addig kevesebbet keresel, mint amennyit valójában érdemelnél.

Oroszlán: Nehezen mondasz nemet a szép dolgokra. Ha próbálsz spórolni, akkor nem tudsz ellenállni az apró, gyakori kiadásoknak. A pénzügyi helyzeteden sokat javíthatnál, ha pontos könyvelést vezetnél, mert így látnád, hogy hol folyik el a hónap végén hiányzó összeg.

Szűz: Az élet minden területén precíz vagy, ez pedig az anyagi dolgokban is így van, ám a szoros elszámolásodba nem férnek bele a váratlan kiadások. Ha a jövőben ezt elkerülnéd, akkor építs biztonsági tartalékot a költségvetésedbe!

Mérleg: Egy pontig ügyesen spórolsz, de elég türelmetlen vagy, emiatt amikor úgy érzed, hogy eleget kuporgattál, felrúgsz mindent és elköltöd a pénzed arra, amire már régebb óta vágytál. A pénzügyi helyzeteden sokat segíthetne a türelem gyakorlása.

Skorpió: Szeretsz nagy lábon élni, ezt pedig az anyagi helyzeted is jól mutatja. Ritkán költesz, de amikor igen, akkor hajlamos vagy nagyobb összegeket kiadni, ami után kénytelen vagy hosszabb időre meghúzni a nadrágszíjat. Néhány apróbb kiadás kielégítheti a luxus iránti vágyadat, ezzel pedig megúszhatod a nagyobb költekezést.

Nyilas: Számodra az a fontosabb, hogy olyasmivel foglalkozz, amit szeretsz, és nem az, hogy ezért mennyi fizetést kapsz. Ha szeretnéd helyre rázni pénzügyi helyzetedet, akkor néha engedned kellene az elveidből.

Bak: Szeretsz biztosra menni, ha pénzügyekről van szó. Esetedben minden új állás, befektetés egy lehetőség, ami akár balul is elsülhet, ezért inkább meg sem próbálkozol velük. Néha jól tennéd, ha kockáztatnál.

Vízöntő: Szeretsz hosszú távra tervezni, ám emiatt a rövid távú terveid sokszor gyenge lábakon állnak. Az anyagi helyzeteden javíthatna az, ha sikerülne kisebb összegeket félretenned a hosszabb távú terveidre, mert így biztosabban kezelhetnéd a közeljövő eseményeit.

Halak: Pénzügyileg azért kerülhetsz kellemetlen helyzetbe, mert gyakran fontosabbnak érzed a pillanat megélését, mint azt, hogy az anyagiakra gondolj. Emellett nem szeretsz anyagi korlátokról és számokról hallani. Sokat javíthatnál a pénzügyi helyzeteden, ha néha két lábbal állnál a földön.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló