Horrorba csap át a Jurassic World: Bukott birodalom



Tíz dolog, amit nem árt tudni a Jurassic Park franchise ötödik darabjáról.Vár még ránk kaland a birodalom bukása után: A Jurassic World biztos, hogy trilógia lesz, sőt, a befejező rész premierdátuma sem titok, ugyanis 2021. június 11-e lesz. A második rész alcíme, a Bukott birodalom, tehát csak arra utal, hogy csúfos véget ér az Isla Nublar sziget.

A rettegésnek ezúttal is új neve van: A Jurassic World esetében a génmanipuláció ad okot a pánikra. Az első részben az Indominus Rex keltett riadalmat. A második felvonásban az Indoraptor terrorizálja az embereket.

Hátat fordít a „Bevált recepten ne változtass!” elvének: A Bukott birodalom esetében az előzetes azt bizonyítja, hogy az alkotók elhagyták a régi bevált receptet, és valami egészen mást kapunk tőlük a pénzünkért.

Colin Trevorrow, a franchise új felvonásának felügyelőjének meggyőződése az, hogy a nézők egy idő után elfordulnának a szériától, ha újra és újra ugyanazt próbálnák eladni nekik.

Több dinoszaurusz lesz a filmben, mint az eddigi felvonásokban együttvéve: A Jurassic Park franchise világában a dinoszauruszok az igazi főszereplők, ezért nagyon fontos, hogy az előzetesben mindenképpen feltűnjön egy-két új faj.

A Bukott birodalom alkotói úgy teljesítették túl a fajok mennyiségének eddigi rekordját, hogy semmivel sem spóroltak. Állításuk szerint a franchise ötödik részében több fajjal találkozhatnak a nézők, mint az eddigi négy részben együttvéve.

Jó munkához idő kell: A Jurassic World annak a remek példája, hogy a jó munkához idő kell, még akkor is, ha az első rész, nem várt módon, hatalmas sikert aratott három éve. A trilógia harmadik részét sem kapjuk meg egyhamar, ugyanis arra újabb három évet kell várnunk.

Az első reakciók alapján nincs okunk az aggodalomra: A Madridban tartott ősbemutató után elárasztották az internetet a rövid, velős és lelkes vélemények, amelyek leginkább J.A. Bayona nevét emelték ki. A lekendőzök egyike azt írta, hogy annyira jól érezte magát, mint egy T-Rex ezer kecske között.

Két filmet kapunk egy áráért: Amikor megjelent a Jurassic World: Bukott birodalom első előzetese, akkor sokan szóvá tették, hogy az alkotók túl sokat árultak el a film cselekményéről, de Trevorrow gyorsan leszögezte, hogy a felrobbanó vulkán miatt elpusztuló sziget csak a film első felét zárja le.

A vulkánkitörés látványos és hangos véget ad az Isla Nublar történetének, hogy onnan a cselekmény átforduljon valami egészen más, sokkal sötétebb, horrorisztikusabb, gótikusabb történetbe.

A tűsarkú a múlté: Bryce Dallas Howard elárulta, hogy a folytatásban kényelmes túrabakancsban tér vissza, ugyanis a színésznő karaktere, Claire, az első részben még ahhoz a világhoz tartozott, ami megkövetelte tőle a tűsarkút, a folytatásban azonban komoly jellemfejlődésen esett át, aminek eredményeként, már nem a pénzt látja az őslényekben, hanem ő is a dinómentő csapat tagja.

Az első rész sikere miatt hatalmas a készítők felelőssége: A Jurassic World néhány hónapig minden idők legerősebb nyitóhétvégéjét mondhatta magáénak, a teljes bevétel pedig 1,6 milliárd dollár volt. Habár senki sem várja el a Bukott birodalomtól ugyanezt az összeget, az alkotókon mégis hatalmas a nyomás. Egyes becslések 150 millió dollárra saccolják a film nyitását.

Visszatér egy régi ismerős: A Jurassic World második és harmadik része sem feledkezik el a Jurassic Park egyik-másik szereplőjéről. Először Dr. Ian Malcolm, azaz Jeff Goldblum, majd Dr. Alan Grant, azaz Sam Neill bukkan fel.

(Forrás: ign.com)

Ajánló

Ajánló