20 titok a Disney hercegnőkről



Ismerjük meg jobban a kedvenc mesehőseinket!2017 márciusában érkezik A szépség és a szörnyeteg a mozikba, ahol kicsik és nagyok élhetik át újra a történetet, amelyben Emma Watson kelti életre Belle-t, hogy megmentse a kastély urát az őt sújtó átoktól.

Az elmúlt években a Disney sokat keres azzal, hogy a régi meséibe új életet lehel, és élőszereplős változatban küldi őket a mozik vásznára, ezért nem árt tudni néhány titkot a legnépszerűbb Disney hercegnőkről.

1. Pocahontas az egyetlen Disney hercegnő, akinek története valóságos tényeken alapul, de szerencsére nem az egész történetet kapják meg a gyerekek, mert az még a felnőtteknek is sokkoló lenne. Az igazi lány eredetileg csak tíz éves volt, amikor találkozott egy ismeretlen telepessel. Hét évvel később egy angol elfogta Pocahontast, akit többször megerőszakolt, amíg a lány fogságban volt.

Amikor Pocahontas terhes lett, akkor rákényszerítették a keresztény hitre. Később nyilvánosan mutogatták, mint a rabszolgaság címlaplányát. A halál se kímélte meg, mert borzalmas kínok között, 22 évesen szenderült jobb létre.

2. Csipkerózsika, Hamupipőke, és a 101 kiskutyából Anita külsejét Helene Stanley színésznőről mintázták.

3. Alyssa Milano ihlette Ariel arcát és személyiségét.

4. Hamupipőke az első, Belle a második Disney hercegnő, aki nem királyi sarj.

5. Aranyhaj és Hófehérke Bajorországból származnak.

6. Belle az egyetlen, aki a kisvárosban kék ruhában van. Az alkotók ezzel hangsúlyozták a különcségét. Az csak a „véletlen” műve, hogy a Szörnyeteg is kék ruhát visel.

7. Hófehérke a legfiatalabb Disney hercegnő, mert csak 14 éves volt a mesében.

8. Az első kicsit összetettebb Disney hercegnő Belle. Őt Katharine Hepburn Kisasszonyokbeli karaktere alapján alkották meg.

9. Arielnek azért vörös haja, mert akkoriban jelent meg a Nagy csobbanás, amiben Daryl Hannah olyan hableányt játszott, akinek szőke haja. A Disney emiatt valami mást akart.

10. Az ezeregyéjszaka meséiből vette át a Disney Jázmin hercegnő alakját.

11. A Disney hivatalos hercegnő listája: Jázmin, Ariel, Aranyhaj, Tiana, Belle, Merida, Hamupipőke, Pocahontas, Csipkerózsika, Mulan, és Hófehérke. Valószínűleg a Jégvarázs két hercegnője, Anna és Elsa neve is felkerül a listára.

12. Mulan történetét egy ókori kínai legenda adta. A történet Hua Mulan-ról, egy női harcosról szól.

13. Csipkerózsika a „legcsendesebb hercegnő”, mert összesen 18 percet szerepelt a képernyőn, és a szövege 18 sorbaól állt.

14. Mulan az első a Disney hercegnők sorában, aki valójában nem hercegnő. A többiek vagy születésük jogán fogva hercegnők, vagy hozzámentek egy herceghez.

15. Belle és Ariel élő modellje ugyanaz a személy volt.

16. Hófehérke külsejét Mary Pickford és Betty Boop inspirálta.

17. Belle külsejét Judy Garland és Julie Andrews inspirálták, az Óz a nagy varázsló és a A muzsika hangja című filmekben játszott karaktereik alapján.

18. Csipkerózsika az egyetlen lila szemű Disney hercegnő.

19. Ahogy Pocahontas, úgy Ariel eredeti története sem vidám. A kis hableány Hans Christian Andersen meséje. Az eredeti történet szerint a királyfi egy másik nőt vesz feleségül. Marinának lett volna egy utolsó esélye, hogy sellőként a testvéreivel tovább élhessen, de ehhez szíven kellett volna döfnie a királyfit. A lány erre képtelen volt, ezért a tengerbe ugrott és habbá változott. A koppenhágai kikötőben szobrot emeltek a tiszteletére.

20. Nem Pocahontas az első bennszülött hercegnő, ugyanis ezt a címet a Pán Péterből ismert Tigrisliliom érdemelte ki, de ő nem szerepel a hivatalos hercegnők listáján.

(Forrás: noiportal.hu)

 

Ajánló

Ajánló