Utazz vissza a múltba a reneszánsz mulatságokon!



Válogass kedvedre hazánk legjobb nyári programjai közül!Palotajátékok és történelmi karneválok: 2018 nyarán különböző középkori, reneszánsz mulatságokkal várnak a magyar várak, ahol nem csak az előadók, hanem a látogatók is beöltözhetnek a kornak megfelelő öltözékbe.

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb ilyen jellegű rendezvény a Visegrádi palotajátékok, amit idén július 13. és 15. között tartanak. Augusztus 23. és 26. között Szombathelyen, a nagyszabású Savaria történelmi fesztivál várja a történelem szerelmeseit.

A várjátékokon kellemes programokra számíthatsz, megélheted a történelmi korok élményeit, beleveszhetsz a vidám vásári forgatagba, izgulhatsz a lovagi tornán, vagy a várostromnál.

Sörfesztiválok: Ha szereted a sört vagy a pálinkát, akkor ellátogathatsz a budapesti cseh sörfesztiválra, amit június 14. és 28. között rendeznek meg a Westend tetején, majd ugyanitt szervezik a Német Sörfesztivált. A II. Tihanyi Kézműves Sörfesztivál július 13. és 15. között várja a kulináris élvezetekre vágyókat. Szegeden július 13. és 15. között a IV. Nemzetközi Söröm készül balkáni, lengyel és osztrák tematikus napokkal.

Etyeki piknik: 2018 nyarán is remek választás lesz az Etyeki piknik, ahol évről évre összegyűlnek a gasztronómia és a bor szerelmesei. Az idei pikniket június 9-én és 10-én rendezik, színes rendezvényekkel, nyitott pincékkel, levendulás és mentás fröccsökkel, több ízű lepényekkel és bográcsos ételekkel.

Gasztrofesztiválok: 2018 nyarán egy vagy több napot is elidőzhetsz a különféle gasztrofesztiválokon. Ne hagyd ki augusztus 24. és 26. között az Országos Csokoládé Fesztivált Szerencsen, ahol nyereményjátékok, édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készült mesefigura-szobrok és csokoládé kalandpark várja a látogatókat.

A KeszthelyFest 2018. július 6-8. között várja az érdeklődőket finom falatokkal, koncertekkel és borházakkal. Újkígyóson a Galiba Napok és Kézműves Fesztiválra nézhetsz ki június 22-én és 23-án, ha kulturális, gasztronómia- és kézműves fesztiválra vágysz, de lesz itt főzőverseny, autókiállítás, kick-box, mazsorett, salsa bemutató is, valamint fellép például az Alföldi Cigányzenekar és Budapest High Pipe Band (skótduda).

A Bajai Halfőző fesztiválon július 12. és 18. között, míg a Kistarcsai Kakasfőző fesztiválon augusztus 20-án vehetsz részt.

Művészetek Völgye Fesztivál: 2018. július 20. és 29. között látogass el a Művészetek Völgye Fesztiválra Kapolcson, ahol koncertek, színházi és irodalmi programok várnak. A magyar kedvencek mellett találkozhatsz nemzetközi előadókkal is.

Fellép Asian Dub Foundation, a DePhazz, a Triggerfinger és Rebecca Ferguson. A Kaláka Versudvarba tiszteletét teszi Both Miklós, Varró Dániel, Novák Péter, Háy János, Szabó T. Anna, Dragomán György és még sokan mások.

Szent Iván-éji mulatságok: Az idei nyáron is nagyszerű Szent Iván-éji mulatságok várnak az ország több pontján, például a Füzéri Várban, Hollókőn, Sárváron, Felsőtárkányban és Szombathelyen. A Szent Iván-éji mulatságokon számíthatsz romantikus fényekre, zenékre, finom ételekre és jó italokra.

Ha a babonák és régi korok hívei közé tartozol, akkor hagyományos programok is várnak. Bergendóciában levendulaszedéssel kötik össze a Szent Iván-éji programokat!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló