Európai városok, amelyek ősszel a legszebbek



Ne bánjuk, ha nyáron nem jutottunk el külföldre!A legtöbben nyáron szeretnek utazni, hogy jó időben élvezhessék a szabadságukat, de vannak, akiknek nem kérdés, hogy az ősz a legideálisabb évszak a külföldi vakációra, mert ilyenkor varázsolja a legmesésebbé a tájat a természet.


Cumbria, Anglia: Az angol Tóvidék mindig festővászonra kívánkozik, de az őszi színek és a napfény még jobban kiemeli a különleges szépségét. A terület tavai és a körülötte magasodó arany és bíbor árnyalatokba öltözött hegyek kiváló környezet ahhoz, hogy inspiráló sétát tegyünk.


A Cumbira Grizedale Forest Park kiváló választás, ha az őszi tájban gyönyörködnénk, de hiba lenne azt feltételezni, hogy a táj lehetőségei ennyiben kimerülnek, hiszen a turisták megismerkedhetnek a hely történelmével, megnézhetik a kúriákat, a csodás kerteket, apátságokat és a templomokat.


Bajorország, Németország: Dél-Németország területei az alpesi erdőkről híresek, valamint a mesés hátteret kínáló hófödte hegycsúcsokról. A varázslatos őszi Bajorország olyan programokkal várja a turistákat, mint a borfesztiválok, alpesi kirándulások, vagy a romantikus lovas kocsikázás.


A látogatóknak lehetősége van megkóstolni a bajor pincészet minőségi borait, de a 25 történelmi vár is csak arra vár, hogy újra felfedezzék őket. Ezek közül a legszebbek a Neuschwanstein-kastély, a Linderhof Palota, a Nürnbergi vár és a Burghausen Castle. A Neuschwanstein-kastély talán a világ leghíresebb kastélya, ugyanis anno ezt vette alapul Walt Disney, hogy megálmodja Hamupipőke palotáját.Piemont, Olaszország: Ősszel, főleg októberben, nagyon népszerű célállomás Olaszország az ételek és italok miatt, ugyanis mindennek megvan a maga fesztiválja, függetlenül attól, hogy szarvasgombáról, gesztenyéről vagy csokoládéról van szó. Emellett a szőlőszüret se elhanyagolható olasz program.


Az európai ország tömve van álomszép városokkal, tájakkal, de ősszel Piemont az egyik legjobb választás. Ha ide vezet az utunk, akkor remek ételek, borkülönlegességek teszik élvezetesebbé a sokszínű tájat.


Loire-völgy, Franciaország: Az őszi utazás mellett szóló egyik legnagyobb érv az, hogy a népszerű turistalátványosságoknál jóval kevesebben vannak, mint nyáron, ezért sokkal nyugodtabb, zavartalanabb a kirándulás, túrázás.


Ezért is érdemes ilyenkor felkeresni a francia Loire-völgyet, aminek szőlőültetvényei mesés sárgára, barnára, mélyvörösre változnak. Mivel ez a szüret ideje, emiatt megnézhetjük, ahogy a helyiek betakarítják a szőlőt, de akár megkóstolhatjuk a helyi bortermelők munkájának eredményét is.


A Loire-völgy egyfelől a gasztronómia és a természet miatt népszerű, de másfelől a kultúra szerelmesei is megtalálják a számításaikat, hiszen több, mint 300 kastély
várja, hogy felfedezzék őket a turisták.


Erdély, Románia: A középkori várak és legendák földje ősszel igazán különleges élménnyel gazdagíthatja a turistákat. Ha rajongunk a természetért, akkor vétek lenne kihagyni a 150 kilométer hosszú Transzfogarasi utat, ami napjaink egyik legszebb magashegyi útja, köszönhetően az érdekes hajtűkanyarulatoknak, vízeséseknek és hegyi patakoknak.


Erdélyben általában a törcsvári Drakula Kastély a legnépszerűbb turistalátványosság, ám ezen kívül 160 másik kastély és vár számít a látogatókra, így például a Bánffy-kastély, a Károlyi-kastély, vagy a Wesselényi-kastély.

(Forrás: bien.hu)

 

Ajánló

Ajánló