Így spórolj álmaid nyaralására!



Egy kis odafigyeléssel összegyűjtheted az utazás költségeit.A nyári hónapokban mindenkinek megjön a kedve a nyaraláshoz, ám sokan kénytelenek kompromisszumot kötni, mert hiába vágynak repülővel, egy hétre, teljes ellátással a tengerhez, a pénztárcájuk közbeszól, és örülhetnek, ha vonattal eljutnak a legközelebbi, belföldi üdülőhelyre.

Ha rád is igaz, hogy szeretnél elutazni valahova, de a pénzügyek ebben megakadályoznak, akkor próbáld ki az alábbi trükköket, amikkel spórolhatsz, mert általában elég csak egy kis odafigyelés, és össze lehet gyűjteni a következő nyaralás árát.

Egy kis plusz: Ha van erre időd, lehetőséged, akkor vállalj másodállást! Nem kell, hogy álmaid munkájáról legyen szó, mert csak az a cél, hogy egy kis plusszal kiegészítsd a havi büdzsédet. Találhatsz olyasmit, amit otthonról, kényelmesen is meg tudsz csinálni, magadnak oszthatod be az idődet, és fejlődhetsz is általa! Ez lehet akár kutyasétáltatás, babysitterkedés, írás, fordítás, nyelvoktatás, vagy bármi, amihez van tehetséged.

Add ki az egyik szobád: Abban az esetben, ha van egy plusz szobád, amit nem használsz semmire, nélkülözhető, vagy alig vagy otthon, mert sokat utazol, esetleg van egy kanapéd, ami csak áll a sarokban, akkor érdemes lehet azt kiadnod.

Ha plusz bevételre szorulsz, esetleg szeretsz külföldi fiatalokkal találkozni, akkor tedd fel a lakásodat az Airbnb-re, vagy hirdesd meg a szabad kanapédat Coachsurfingen. Az is jó ötlet lehet, ha állandó lakótársat keresel.

Ismerd a költségvetést: Amennyiben még nem vezetsz rendszeres és pontos költségvetést a havi kiadásaidról, akkor legalább egy-két hónapig próbáld ki ezt a módszert! Ehhez nem kell semmi más, csak egy papír, amire rajzolj fel egy táblázatot, de excel táblázatot is használhatsz.


A bevételek és a kiadások oldalon elkülönítve vezess minden tételt.
Telefonos alkalmazáson keresztül is vezetheted a költségeidet. Itt a lényeg az, hogy felismerd, melyek azok a tételek, amelyekre túlságosan sokat költesz, illetve mik azok, amiken spórolhatnál, amelyekről lemondhatnál.

Bűnös élvezetek: Ha szorgalmasan vezeted a költségvetésedet, akkor láthatod, hogy túl sok pénzed megy el az alkoholra, cigarettára, bulikra, édességre. Ha így van, akkor ideje, hogy kicsit visszafogd magadat, mert ezzel sokat spórolhatsz, ráadásul a káros szenvedélyed elhagyását a szervezeted is meg fogja köszönni.

Persze, ez nem jelenti azt, hogy egyik napról a másikra szokj le a dohányzásról, az sem kell, hogy szobafogságra ítéld magad, de azt megteheted, hogy csökkented a mennyiséget.

Spórolj a kocsidon, ha van: Ha szeretnél spórolni a mindennapokban, és úgy látod, hogy a családban sem okoz gondot, ha kevesebbet használjátok az autót, vagy a pároddal megosztjátok a kocsit, hajlandó vagy a tömegközlekedésre, kerékpározásra, akkor érdemes megfontolnod, hogy lemondasz az autódról.

Telefonszámla és kábeltévé: Ha túl sokat költesz a telefonra és a tévére, amiket egyébként alig használsz, akkor érdemes átolvasnod a szerződésedet! Nézd meg, hogy milyen csomagban vagy, milyen alternatívák vannak, mert lehet, hogy találsz egy jobb, olcsóbb ajánlatot.

A telefonszámlán azzal is spórolhatsz, ha mostantól interneten keresztül, ingyen telefonálsz. Használd ki a különböző alkalmazások adta lehetőségeket, mert akkor is sokat tehetsz félre álmai nyaralására!

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló