A közösségi oldalon élőben közvetítették a négy indiai fiatal halálos balesetét



Sokkoló történetek bizonyítják, hogy mennyire veszélyes a vezetés közbeni mobilozás.Az emberek egyik rossz szokása, hogy minden pozitív okból létrehozott technikai vívmányban megtalálják azt, amivel veszélyessé tehetik az újítást. Ez történt akkor is, amikor a Facebook, majd az Instagram, lehetővé tette az élő adás indítását.

Eleinte a felhasználók értelmes dolgokra használták a funkciót, de később elfajult a helyzet, sokan pedig azért haltak meg, mert autóvezetés közben használták az élő közvetítést.

Haverok, zene, száguldozás, csatt: 2017 augusztusában, Indiában négy ittas fiatal ült egy barátjuk Maruti 800 típusú autójában, ami egyszer igencsak nagy sebességre gyorsított fel, miközben üvöltött a zene. Az utasok, akik nem kötötték be magukat, táncoltak, jól érezték magukat, amit a Facebook-ismerőseik élő adásban láthatták.

A sofőr nem az útra, hanem jobbra figyelt, hogy rajta legyen a kamera képén. A száguldozásnak egy nagy csattanás vetett véget. Az autót vezető fiú előzésbe kezdett, de elvesztette az uralmát a jármű felett. A Maruti felborult és összeroncsolódott. A négy diák közül három azonnal meghalt, a negyedik fiút kritikus állapotban szállították kórházba.

A testvér, akit nem érdekelt, hogy megölte a húgát: 2017. július 21-én a 18 éves, ittas, Obdulia Sanchez halálos balesetet okozott a kaliforniai Los Banos közelében. A lány a húgával és annak barátnőjével kocsikázott Buickban, amit az Instagramon közvetíttet.

A lányok énekeltek, táncikáltak, majd hirtelen a háttérben szóló zenét elnyomta a sikoltozás, mert a sofőr elvesztette az uralmát az autó felett. A jármű lesodródott az útról, letarolt egy kerítést és egy mezőn landolt.

Az élő adás nem szakadt meg, így a roncsból kimászó Sanchez megmutatta a kamerának a vérben fekvő húgát, miközben a harmadik lány, aki kisebb lábtörést szenvedett, segítségért kiáltozott. A felelőtlen lány 2018 elején állt bíróság elé, ahol ittas vezetés, emberölés és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélték el.

A tárgyaláson Sanchez azt mondta, hogy azért nem állította le az élő közvetítést, mert remélte, hogy az emberek pénzt fognak adományozni a húga temetésére.

Amikor a lassúság volt a baj: 2016 decemberében, Pennsylvaniában szenvedett halálos balesetet 19 éves Chaniya Morrison-Toomey és az autót vezető 18 éves Brooke Miranda Hughes, aki vezetés közben élő adást indított a Facebookon, ahol elmondta, hogy defektet kaptak, ezért lassan haladnak.

Pillanatokkal később csak elmosódott fény és a kerekek csikorgása hallatszik a felvételen. Kiderült, hogy egy traktor hátulról belehajtott a lányok autójába, ami az út jobb oldalára sodródott, majd kigyulladt. A lányok haldoklását több, mint hétezren látták.

A szépségkirálynő utolsó bulija: 2017 nyárán halt meg a 16 éves Sofia Magerko, egy tiniszépségverseny győztese. A lány az egyik barátnőjével, a 24 éves Darja Medvegyevával bulizta át az éjszakát, majd autóba ültek.

A kocsit az idősebb lány vezette, Magerko pedig élőben közvetítette az Instagramon, ahogy énekelnek, táncolnak, boroznak, miközben a követőkkel beszélgettek. Néhány pillanat múlva a lányok autója villanyoszlopnak csapódott. Mind a ketten meghaltak.

Az utolsó nevetések: 2017 júliusában, Csehországban Nikol Barabasova az egyik barátnője utasa volt. Nikol élő közvetítést indított a Facebookon, ám hamarosan megmerevedett, és sikoltott egyet, miközben a 120-szal száguldozó sofőr elrántotta a kormányt. Az autó a szalagkorlátnak ütközött, majd felborult. Nikol a helyszínen meghalt.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló