Ki lehetett Chicago Pisztolyos embere?



A XX. század legrejtélyesebb rendőrségi ügyeire máig nincs válasz.Pisztolyos Ember valóságos: A XX. század elején Chicago veszélyes volt a kis Szicíliában élő olasz bevándorlók számára, mert az amerikai maffia, a „Fekete Kéz”, azzal terrorizálta őket, hogy adják oda a pénzüket, mert különben a Pisztoly Ember nevű bérgyilkos mindenkit szitává lő, majd eltűnik, még mielőtt bárki megláthat. A Pisztolyos Ember legendája több, mint egy évszázada növekszik. Napjainkban már arról szól a történet, hogy a bérgyilkosnak több, mint 1000 áldozata lehet.

Mi történt a Carroll A. Deering fedélzetén: 1921. január 31-én fedezték fel a zátonyra futott hajót az Atlanti-óceán temetőjeként emlegetett, Hatteras-foknál. A fedélzetén nyomát sem találták a legénységnek és a személyes tárgyaknak, de a navigációs felszerelés és a két mentőcsónak is eltűnt.

Mi történt a Zöld Esőkabátos Lánnyal: 1944. augusztus 18-án az iskolából indult hazafelé Sheila Fox Boltonban, Lancashire-ben, ám a 6 éves kislány soha nem érkezett meg. Utoljára egy magas, vékony, húszas éveiben járó férfival látták a gyereket, akinek ügyében a következő 57 évben nem történt semmi. Az új nyomozás során Sheila szomszédját, Richard Ryant vádolták meg erőszakkal és a kislány bántalmazásával, majd elásásával, de semmit sem tudtak rábizonyítani.

Ki ölte meg Bob Crane-t: 1978-ban holtan találták a 49 éves színészt. A hatóság a nyomok követése során eljutott a színész barátjához, John Henry Carpenterhez, akinek bérelt kocsijában az áldozatéval meggyező, ritka vércsoportú vérnyomokat találtak, ám a DNS-teszt 1992-ben felmentette a férfit a vádak alól. A gyanú később Crane fiának mostohaanyjára terelődött, ugyanis Patricia Olson volt Crane végakaratának kizárólagos kedvezményezettje.

Hogyan tűnt el Marvin Clark: 1926-ban, Halloween éjszakáján tűnt el Portlandben Marvin Clark, akit a buszpályaudvaron láttak utoljára. Clark holtteste 1986-ban került elő egy erdőben Tigard és Portland között. A férfi zsebében pisztoly volt, a koponyájában pedig egy golyó. A rendőrség öngyilkosságként zárta le az ügyet, pedig ez nem volt ennyire egyértelmű.

Mi történt a Mocsár Hölgyével: Margaret Clement apja szarvasmarha-gazdálkodóként dolgozott Skóciában, majd Ausztráliába költözött a sikeres bányászati beruházások miatt. A férfi 1890-ben meghalt, magára hagyva az özvegyét és öt gyermekét.

A „Mocsár Hölgyének” elnevezett Margaret 1952-ben eltűnt. Sokan gyanították, hogy a szomszédja, Stanley és Esme Livingstone csinálhatott valamit az asszonnyal. Mások inkább azt feltételezték, hogy Margaret unokaöccse, a nő előtt eltűnt Clement Carnaghan ártott a rokonának. A harmadik elmélet szerint Margaret elesett és a mocsárba fulladt, de az sem kizárható, hogy öngyilkos lett.

Ki volt a zodiákus gyilkos: 1968 decembere és 1969 októbere között öt emberrel végzett Beniciában, Vallejóban, a Berryessa-tónál és San Franciscóban a Zodiákus névre keresztelt sorozatgyilkos, akinek valódi személyazonossága a mai napig rejtély.

Hogyan halt meg Natalie Wood: 1981. november 29-én éjszaka a színésznőként dolgozó, úszni nem tudó, tengeribeteg Natalie Wood felszállt a Wood a Splendor nevű hajóra. Robert Wagner azt állította, hogy az adott nap délutánján látta utoljára a feleségét, akivel összevitatkoztak, mire Natalie elvonult a kabinjába. A színésznő holtteste másnap bukkant fel az öbölben. A hivatalos verzió szerint, fulladás okozta a halálát. Napjainkban a Los Angeles-i rendőrség nyomozója, John Corina hadnagy szerint a férj megölte a feleségét.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló