Képeslapra kívánkozó levendula mezőket fotózhatsz Provence-ban



Csodás tájak, ahol nagy szükséged lesz a fényképezőgépedre.Ha úgy indulsz neki a világnak, hogy szeretnél minél több szépséget látni, akkor egy élet is kevés lenne ahhoz, hogy eljuss az összes gyönyörű helyre, ezért mindenképpen megéri bakancslistát írnod, amiről az alábbi helyeket ne hagyd le!

Levendula mezők, Provence, Franciaország: Ha nem elégszel meg a tihanyi levendulák látványával, hanem szeretnél külföldre utazni, akkor rád is vár az egyébként is gyönyörű Provence, Franciaországban. Itt a lilától a kékig terjedő, különböző színárnyalatú, finom illatú növények júniustól augusztus elejéig virágoznak. A fotózásra a legjobb hely a Gordes melletti Senanque apátság.

Sheikh Zayed mecset, Abu Dhabi, Egyesült Arab Emírségek: A kortárs, XXI. századi iszlám építészet egyik legcsodásabb példája a feltűnően fehér és arany színű Sheikh Zayed mecset, aminek építésére 12 évet áldoztak. A Sheikh Zayed a világ legnagyobb mecsete, ami a legnagyobb szőnyeget és kupolát is magáénak tudhatja.

Patkó-kanyar, Arizona, USA: A Colorado-folyó melletti, földöntúli látványt nyújtó, patkó alakú részhez egy könnyed sétával, a Route 86-on juthatsz el, ha szeretnéd elkészíteni életed fotóját.

Prags-tó (Braies), Olaszország: Sok olasz festményen és poszteren jelenik meg a Prags-tó, ami az egyik legszebb természeti helyszín, köszönhetően a smaragdzöld vizének és a körülötte magasodó csodás hegyeknek. A Prags-tó nyáron is csodálatos, de télen a hófödte csúcsok teszik még szemet gyönyörködtetővé a látványt.

Spencer-gleccser, Alaszka: Kristályokból épült jégpalota benyomását kelti az alaszkai gleccser, ami 60 mérföldre, délre, található Anchorage-től.

Lila kanyon Arizona, USA: Rózsaszín, piros és lila színekben ragyognak az arizonai kanyonok. A már önmagában is gyönyörű természeti jelenség még elkápráztatóbb, amikor a napfény ráesik a repedésekre.

Baobab sugárút, Madagaszkár: Menabe régióba találhatóak a vastag, robusztus, vadregényes tájba illő baobab fák, amelyek némelyike akár 800 éves is lehet. Ezen a területen egykor sűrű trópusi erdő terült el, de napjainkban csak a fák maradtak meg, amik elég drámai képet adnak a környezethez.

Vinicunca-hegy, Peru: A Szivárvány-hegynek is nevezett, 16 ezer láb magas Vinicunca-hegyhez nehézkes az eljutás, de mindenképpen megér egy utat, hogy a saját szemeddel láthasd a széles sávokban lerakódott ásványok utánozhatatlan csíkozását, valamint azokat a homokkő sziklákat, amelyeket korábban jég borított.

Hillier-tó, Ausztrália: Ha szereted a rózsaszínt, akkor imádni fogod Nyugat-Ausztráliát, ahol számos ilyen árnyalatú tó fekszik. Ezek közül a legnagyobb a Hillier-tó, ami a baktériumoknak és hormonoknak köszönheti a rózsaszín színét.

Kék lagúna, Izland: Álomszép látvány a csodaszép kék lagúna, Izland legnépszerűbb és legnagyobb lagúnája, ahova a turisták és a helyiek nem csak a fényképezni járnak, ugyanis a kék lagúnát termálfürdővé alakították át, ezért a szilícium-dioxid és a gomolygó gőz csodákat művelhet az ember bőrével.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló