Hogyan tehetnéd pozitívabbá az életedet a kínai filozófus szerint?



A VI. században élt Lao-ce, akit a Taoizmus Atyjának is neveznek, bölcs tanáccsal lát el a csillagjegyeden keresztül.Kos: Az egész világot birtokolni fogod, amikor ráébredsz, hogy nincs semmi, ami hiányozna.”

Fogadd meg a kínai filozófus bölcsességét, ami szerint mindent megkaphatsz, amikor úgy kezded érezni, hogy már rendelkezel vele.

Bika: Az ember legyőzi munkájával a szegénységet és megfontoltságával megbirkózik az élet nehézségeivel, ám a lelki tisztaságával és nyugalmával az egész világot uralhatja.”


A pozitívabb élethez tettek kellenek és az, hogy emlékezz, hogy eléred a céljaidat, és történjék bármi, te boldog maradsz.

Ikrek: Ahhoz előbb el kell felejtenünk a napok és az órák fogalmát, hogy jobban odafigyelhessünk a percekre.”

Ha le tudsz szokni arról, hogy állandóan a jövővel foglalkozz, képes leszel megélni a jelent, akkor képessé fogsz válni arra, hogy meglásd azt a sok jót, aminek már ma is örülhetsz.

Rák: Az emberek manapság nem arra törekszenek, hogy megakadályozzák a bajt, hanem arra, hogy kimásszanak belőle.”

Tanuld meg megelőzni a bajt, ugyanis abban az esetben, ha megtanulsz előbb gondolkodni, aztán cselekedni, akkor máris nagy lépést tettél a boldog, biztos élet irányába.

Oroszlán: A sok vágyakozásnál nincs nagyobb bűn. Annál nagyobb szerencsétlenség nincs, mint nem tudni, mikor elég, s nincs nagyobb veszedelem a nyereségvágynál. Aki meg tud elégedni azzal, ami elég, örökké elégedett lesz.”

Akkor lehet pozitívabb az életed, ha felhagysz azzal, hogy görcsösen ragaszkodsz a javak szerzéséhez.

Szűz: Aki kapni akar, annak meg kell tanulnia adni.”

Eeinte csak kis dolgokat adj, mert már ebből látni fogod, hogy minél többet adsz, annál több mindennel gazdagszik az életed. A megfelelően gyakorolt önzetlenséged meg fogja teremti a pozitívabb életedet.

Mérleg: „Addig vágj bele a nehéz dolgokba, amíg könnyűek!”

Fogadd meg a kínai filozófus tanácsát, vegyél erőt magadon, szokj le a halogatásról, és addig ess túl a dolgokon, amíg azok könnyűek, mert akkor az életed is pozitívabb lesz!

Skorpió: „Az igazi utazónak nincsenek konkrét tervei, és nem akar mindenáron célba érni.”

Mindent azonnal akarsz, csak a vágyadra koncentrálsz, pedig az útra kellene figyelned. Ha ezt megtennéd, akkor az életed sokkal pozitívabb és boldogabb lehetne.

Nyilas: „Az, aki mindenhez könnyen és természetesen alkalmazkodik, mert semmihez sem ragaszkodik, és mindenben egyaránt az egyetlen bölcsesség megnyilatkozását látja, aki eléri a teljes kötetlenség állapotát -, az valóban mentes lehet a félelemtől és sérthetetlennek érezheti magát.”

Ha tovább tudod fejleszteni azt a képességedet, hogy szeretettel fordulsz minden és mindenki felé, de nem ragaszkodsz semmihez, hanem addig örülsz, amíg valami tart, akkor már meg is teremtetted a pozitív életet.

Bak: „A boldogságnak semmi köze a ranghoz és vagyonhoz, mert csak harmónia dolga.”

Lehetsz boldog, bármikor belevághatsz abban, hogy pozitivitással töltöd fel az életedet, mert csak meg kell találnod magadban a békességet és a harmóniát.

Vízöntő: Amikor elengedem azt, aki vagyok, akkor azzá válok, ami lehetnék.”

Lao-ce üzenete arra utal, hogy a boldog életet nem görcsös akarással fogod elérni, hanem azzal, ha egyszerűen elengeded magad, a szerepeidet, a törekvést, és hagyod, hogy a felszínre törjön a pozitív éned.

Halak: Akkor leszek az, ami lehetnék, ha elengedem, aki most vagyok.”

Lao-ce azt tanácsolja, hogy fejezd be a maszk viselését, és hagyd, hogy magától a felszínre törjön a személyiséged pozitív oldala!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló