A pozitív gondolkodás elsajátításának titkaiSokkal optimistább lehetsz, ha betartod az alábbi nyolc dolgot.Ne másoktól, hanem magadtól várd a megerősítést: Elsősorban önmagadtól várd a megerősítést arról, hogy képes vagy rá és menni fog a pozitív gondolkodás. Az optimizmus képessége mindenkiben megvan, éppen ezért mindenki önmaga mentora.

Higgy és bízz a képességeidben! Csak ezt követően fordulhatsz némi megerősítésért másokhoz azzal kapcsolatban, hogy elérheted a célodat, ami az optimista gondolkodás, ugyanis a kollektív energia hatalmas erőt ad.

Ne másokat hibáztass a kudarcaidért: Az emberek profik a kifogások gyártásában, ám abban az esetben, ha pozitívan szeretnél gondolkodni, akkor ne hibáztass másokat, hanem lásd be, hogy csak is rajtad múlik, hogy valóra váltod-e egy célodat, tervedet! A vállalkozásban senki sem gátolhat, ahogy a pozitív gondolkodásban sem, mert mindez csak rajtad múlik.

Ne kételkedj a sikerben: Nem baj, ha néha kételkedsz, mert a kételkedés azért van, hogy felülkerekedj rajta, hogy megerősödj által, és ráirányítsa a figyelmed a lehetséges gyengeségeidre. Ne hagyd, hogy eluralkodjanak feletted a kételyeid!

Nem kell kizárni a negatív gondolatokat: Ha mindenáron el akarod érni, hogy egyetlen negatív gondolat se fészkelje be magát a fejedbe, akkor csak görcsösen küzdeni fogsz, hogy egyetlen negatív gondolatod se támadjon.

Ne harcolj, hanem foglalkozz azzal a negatív gondolattal, ami bekúszott az elmédbe! Ne akard azt bármi áron elkergetni, hanem gondold végig, hogy miért fogalmazódott meg benned, mi lehet a jelentése? Ezután győzd meg magad, hogy a dolog ellenkezője igaz! Köszönd meg, hogy rávezetett néhány dologra, végül engedd el a negatív gondolatot!

Nem kell erőlködni, csak érezni: Nem kell görcsösen ráfeszülnöd arra, hogy pozitívan gondolkodj, mert az ilyen erőlködés, akarás csak egy gátat hoz létre, amivel saját magadnak teszel keresztbe. Az optimizmusnak egyszerűnek, könnyűnek kell lennie, mert elsősorban érezni kell, nem tudni. Legyél gyengéd, türelmes és megértő önmagaddal szemben!

Keresd a szépet és a jót: A siker kulcsa egy nagyon apró dolog, ugyanis a pozitív gondolkodáshoz arra van szükség, hogy mindenben keresd a szépet és a jót. Ha sikerül erre rászoktatnod magad, és többé nem azokat a hibákat, rosszat keresed, amik lehangolhatnak, akkor az életed sokkal boldogabb, elégedettebb lesz, mert mindent örömtelinek, ajándéknak fogsz látni.

Tégy úgy, mintha már létrejött volna: Akkor tudsz a leginkább megtanulni valamit, ha elhiszed, hogy már sikerült is. Éld úgy a mindennapjaidat, hogy már gond nélkül megy a pozitív gondolkodás, beteljesültek az álmaid, céljaid, egészségesnek és elégedettnek érzed magad. Minél erősebben hiszel ebben, annál több energiát nyerhetsz belőle.

Amikor nem sikerült az egy lecke: Amikor hiába szeretnéd, nem megy a pozitív gondolkodás, néhány napig nem tudsz optimistán hozzáállni az élethez, akkor annak oka általában egy lecke. Ilyenkor a lelked szeretne rávezetni, hogy valamire figyelned kellene, tehát értsd meg, hogy mi lehetett az, ami akadályoz!

Kesergés helyett inkább arra koncentrálj, hogy lehetőséged van kijavítani a hibádat, megtanulhatsz valami újat, ami által az eddiginél is jobb lehetsz.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló