Hozd ki a legtöbbet a nyár végéből!



Felkészülhetsz az őszre és kiélvezheted a legforróbb évszak utolsó heteit, ha teljesíted az augusztusi feladatokat.A naptár már augusztust mutat, ami azt jelenti, hogy kezdetét vette a nyár utolsó hava, ami még mindig remek alkalom arra, hogy nyaralj, több időt tölts a szeretteiddel, befejezd, amit elkezdtél, élményekkel töltsd meg a mindennapjaidat és közben felkészülj a zordabb őszre.

Annak érdekében, hogy maximálisan kihasználd az augusztust, az alábbi feladatokat kellene teljesítened.

Egy utolsó betakarítás: Minden, aminek nyáron elvetetted a magvait, augusztusra beérett, tehát itt az aratás ideje. Ez lehet munkahelyváltás, költözés, egy projekt megvalósítása vagy új kapcsolatok. Fontos, hogy mindezt ne kapkodd el, hanem alaposan gondold át, hogy mit, kit szeretnél megtartani, mivel, kivel nem akarsz tovább bajlódni? Ne tartogass felesleges dolgokat, kapcsolatokat!

Nyárbúcsúztatás: Habár nem kizárt, hogy még szeptemberben is strandolhatsz, mégsem lesz már semminek sem „nyár íze”, mert véget érnek a romantikus nyári napok és nyári kalandok. Augusztusban, ameddig csak lehet, éld ki magad!

Használj ki minden lehetőséget a szórakozásra, keress eseménydús programokat, kalandokat, hogy majd a nyár végén úgy köszönhess el az évszaktól, hogy tele leszek rengeteg szép emlékkel. A szeretteidet se hanyagold el!

Logikus döntések meghozatala: Augusztusban kezdj el gondolkodni a jövődön, az előtted álló új időszakon! Merengj el az új céljaidon, hogy azokat hogyan szeretnéd valóra váltani! Azon is gondolkozz el, hogy valójában mit vársz az ősztől. Emellett a jelenedet is gondold át, mert ott is szükséged van néhány logikus döntésre!

Az augusztusra tekints úgy, mint az alapozásra, a szeptembert pedig vedd egy új időszak kezdetének, amit jobb biztos lábakkal indítani. Azt is gondold át, hogy a nyári kapcsolataid kitartanak-e ősszel? A nyáron felvett stílusodat meg fogod tudni őrizni? Mint mindig, úgy most se felejtsd el, hogy csak ahhoz szabad ragaszkodnod, aminek tényleg látod az értelmét!

Adj hálát az élményekért: Élménydús nyarad volt? Jól telt? Elmehettél nyaralni? A szokottnál több időt tudtál tölteni a szeretteiddel? Milyen jó dolgok történtek veled, amiért hálát adhatsz? Mindezt nagyon komolyan gondold át!

Tételesen átgondold, hogy milyen szép és kellemes dolgokban, élményekben volt részed! Adj ezekért hálát, hiszen remek emlékekkel gazdagítottak, szebbé tették a mindennapjaidat, vagy olyan személyekkel gazdagítottak, akik továbbra is az életed részei maradnak.

Készítsd fel testedet és lelkedet a változásra: Nem árt már augusztusban felkészülnöd a szürke, hűvösebb őszre. Kezdj el időben többet mozogni, vegyél magadhoz több tápanyagot, vitaminforrást, hogy könnyebben menjen az átállás és megvédd magad az őszi betegségekkel szemben.

A testi felkészülés mellett a lelkedről se feledkezz el! Ha az őszi depresszió veszélye téged is fenyeget, akkor keress alternatívákat, amikkel védekezhetsz ellene, amik által fényt vihetsz a mindennapjaidba. Gondoskodj arról, hogy legyenek egészséges öröm teremtő, hangulatjavító módszereid!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló