A legszerethetőbb sorozatos antihősök



Máig nem feledjük Gemma Teller, Don Draper vagy például Rick Sanchez alakját.Gemma Teller: A Kemény motorosok című sorozatban Katey Sagal bújt Gemma Teller bőrébe. A széria elején Gemma egy kissé kegyetlen, majd később teljesen szerethetővé vált motoros feleség volt, akiről a sorozat végére kiderült, hogy ő a Kemény motorosok legnagyobb gonosza.

Gemma végig a nézők orra előtt mozgatta a szálakat, de csak a sorozat legvégén kerültek olyan megvilágításba az események, hogy abból világossá vált, hogy a nő lelkén szárad minden borzalom és tragédia, amin a családjának és a környezetének át kellett mennie.

Rick Sanchez: Justin Roiland személyesítette meg Rick karakterét a Rick és Morty sorozatban. Az antihőst leginkább az tette vonzóvá, hogy teljesen tisztában volt azzal, hogy mennyire értelmetlen a létezése.

Az alkoholista tudós olyan nihilista egysorosokkal fűszerezte meg a szériát, hogy azt a történelem legnagyobb filozófusai is megirigyelhették volna, ráadásul Rick megtehetett mindent, amire valószínűleg sok néző vágyik.

Vic Mackey: Michael Chicklis játszotta Vic Mackey karakterét a Kemény zsaruk című sorozatban, ami másról sem szólt csak a következményekről, egészen pontosan arról, hogy milyen ára van annak, ha az ember letér az ősidők óta helyesnek tartott ösvényről.

Vic hét évadon keresztül menekült, aminek érdekében tűzön, vízen, ellenségeket, barátokon és családtagokon is átgázolt, a nézők mégis akaratlanul is szurkoltak, hogy kivágja magát a nehéz helyzetekből.

Frank & Claire Underwood: A Kártyavár sorozat első négy évadában Frank Underwood volt az igazi antihős, de mivel Kevin Spacey belekeveredett a szexuális zaklatási botrányba, ezért a színészt kirúgták.

Az ötödik, egyben utolsó évadban várhatóan Frank felesége, a Robin Wright által alakított, Claire lép előre, hogy megőrizze az Underwood örökséget. Az eddig látottak alapján valószínűsíthető, hogy az elnöki házaspár egyik fele sem szent, hiszen a megbánás legkisebb jelét sem mutató Frank és Claire kezéhez rengeteg vér, könnyek és szenvedés tapad.

Jaime Lannister: A Trónok harca című sorozatban kelti életre Nikolaj Coster-Waldau Jaime Lannister karakterét, aki már az első részben kilökte az ablakon azt a 10 éves Brandon Starkot, aki látta, hogy Jaime a nővérével hentereg. Ekkor még kevesen gondolták volna, hogy a sorozat végéhez közeledve Jaime lesz az, akivel a legkönnyebben szimpatizál a néző.

Don Draper: Jon Hamm keltette életre a Don Draper karakterét a Mad Men - Reklámőrültek című sorozat hét évadában. Az alkoholista reklámszakember rendszeresen csalta a feleségét, rengeteg embernek okozott szenvedést, ám Matthew Weiner, a széria készítője gondoskodott arról, hogy a nézők megértsék az antihőst úgy, hogy annak viselkedését mégsem tette megbocsáthatóvá.

Walter White: A Breaking Bad - Totál szívás sorozatban játszotta Bryan Cranston Walter White karakterét. A szériát végigkísérő nézők úgy érezhették, mintha Walter arcáról rétegeként olvadt volna le a maszk. Eleinte a motivációi nemesek voltak, ezért a nézők nyugodtan szurkolhattak neki, de ahogy haladt előre a történet úgy lett világosabb, hogy Walter egyre több olyan bűnt követ el, ami nem a családja jólétét szolgálta, hanem a saját egómániáját elégítette ki.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló