Melyik gyógynövény tehet jót az egészségednek ősszel?



Testi és lelki jólétet nyerhetsz a csillagjegyedhez párosított gyógynövénytől, amit csak azt követően fogyassz, hogy erről előbb beszéltél egy orvossal vagy szakértővel!Kos: A hárs lehet nagy segítségedre az őszi hónapokban, mert ez a gyógynövény természetes ellenszere a megfázásnak, ami mellett vértisztító hatása van, támogatja a szívműködést és segít ellazulni, hogy egy kemény nap után jól tudj aludni. A hárs szépészeti célokra is használható.

Bika: A gyömbér az őszi gyógynövényed, mert ez serkenti a vérkeringést, erősíti az immunrendszeredet, vitalizál, segít a nőgyógyászati, a meghűléses és gyomorral kapcsolatos problémákon, amik ősszel rendszeresen megtalálnak, mert gyakran nem figyelsz oda magadra.

Ikrek: A te őszi gyógynövényed az ánizs, ami ismert a tisztító, idegerősítő hatásáról, de arról is, hogy elősegíti az emésztést, valamint sokat javít a gyomorbántalmakon. Nőgyógyászati problémákon, a felfázáson is segíthet.

Rák: A horoszkóp a csalánteát javasolja neked, mint az évszaknak megfelelő gyógynövényt. A csalántea méregtelenít, tisztítja a vért, jó hatással van az emésztésre, a gyomorra. Mivel immunerősítő, ezért általa megúszhatod az őszi megfázást. Mindemellett a gyógynövény szépészeti célokra is használható.

Oroszlán: A te őszi gyógynövényed a ginzeng, ami egész napra elláthat energiával, erősíti az immunrendszert, megvéd a magas koleszterinszinttől, a cukorbetegségtől és a szívproblémáktól. Az csak hab a tortán, hogy a szexuális vágyra is pozitívan hat.

Szűz: A kamilla az őszi gyógynövényed, mert ez egy nehéz, pörgős nap után is segít ellazulni, pozitívan hat a gyomrodra, ami azért fontos, mert a sok stressz gyomorpanaszok formájában bosszulja meg magát. A gyógynövény ismert a gyulladáscsökkentő hatásáról is, valamint szépészeti célokra is bevethető.

Mérleg: Annak érdekében, hogy ősszel végig egészséges és energikus lehess, a citromfüvet kellene fogyasztanod. Ez az energiát és frissességet adó gyógynövény nagyon jó vírusölő és a gyomorproblémák jó részét is orvosolja. Ha este megfelelően elkészíted, akkor feszültségoldóként is megállja a helyét, ezzel segítve a pihentető alvást.

Skorpió: A levendulaillat és a levendulatea lehet nagy hasznodra ősszel, mert ez a gyógynövény segít ellazulni, valamint támogatja a nyugodt alvásodat. A levendula kiváló idegnyugtató, idegerősítő, ezért általa lehetővé válik, hogy másnap kipihenten és energikusan ébredj.

Nyilas: A te őszi gyógynövényed a borsmenta, ami energiával tölt fel, segíthet a gyomorproblémáidon, amikért a rendszertelen étkezésed a felelős. Mivel a borsmenta a fertőtlenítő, tisztító és nyugtató hatásáról is híres, emiatt esténként leállíthatja az egész napos pörgésedet, és segíthet a kikapcsolódásban.

Bak: Ősszel sokszor vagy ingerlékeny a sok munka és a stressz miatt, mindez pedig elveszi az energiádat, ami meglátszik az egészségeden. Ha nem akarsz megfázni, akkor néha fogyassz csipkebogyót, ami tele van C-vitaminnal, immunerősítő és tisztító hatású.

Vízöntő: Az antioxidánsban gazdag, frissítő hatású gyermekláncfű az őszi gyógynövényed. A gyermekláncfű nagyszerű hatást gyakorol a szívműködésre, a vesegondokra és az ízületi panaszokra. A gyógynövény fogyókúra esetén is hasznos, mert tisztító hatású.

Halak: A depresszió, az ideggyengeség és a gyomorpanaszok hatásos ellenfele, az orbáncfű az őszi gyógynövényed, ami arról is ismert, hogy serkenti az éberséget, az aktivitást, a reakcióképességet. Egy kemény, fárasztó nap után a pihentető alvásban is segítségedre lehet.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló