Johnny Depp körüli botrányok miatt halogatták a City of Lies bemutatóját



Filmek, amelyeket a premierdátum előtt jegeltek a stúdiók.City of Lies: A Notorious B.I.G. különös halálával foglakozó filmet szeptember 7-én mutatták volna be, de a forgalmazó egy hónappal a premier előtt, törölte bemutatót. A City of Lies jövője továbbra is bizonytalan, ennek okát pedig senki sem próbálta titkolni, ugyanis a Johhny Depp körüli jelenlegi közhangulat miatt döntött úgy a stúdió, hogy egészen addig nem mutatják be a filmet, amíg a helyzet meg nem oldódik.

Johnny Depp hírnevének már az sem tett jót, hogy az exfelesége, Amber Heard azzal vádolta, hogy bántalmazta. A színész megítélésén továbbrontott, hogy a City of Lies kapcsán beperelte a film helyszínfelelőse, Gregg Brooks, aki azt állította, hogy Johnny Depp megütötte, miután közölte vele, hogy lejártak a forgatási engedélyek.

Tulipánláz (Tulip Fever): Már a #MeToo mozgalom előtt is volt példa arra, hogy a Weinstein-testvérek miatt kellett parkoltatni egy filmet. A Tulipánláz esetében nincs szó szexuális zaklatásról, ugyanis itt arról volt szó, hogy a Weinstein Company folyton halogatta a bemutatót.

Ennek oka talán az, hogy tudták, hogy nagyon gyenge a film, ezért próbálták a lehető legtöbbet kihozni belőle, de sikertelenül. A Tulipánláz forgatását 2014-ben fejezték be. 2015 tavaszán a forgalmazó be akarta juttatni a Cannes-i versenyprogramba, de ott nem kértek belőle.

Ezt követően 2016 júliusának közepét jelölték ki a bemutató dátumaként, de néhány héttel a premier előtt ismét törölték a bemutatót, amit átettek 2017 februárjára, majd végül tavaly májussal, limitált számú moziban levetítették a XVII. században játszódó tiltott szerelemről szóló filmet. A Tulipánláz anyagi és kritika bukást könyvelhetett el.

Gotti: A John Travolta nevével fémjelzett film John Gottiról, az igazi Keresztapáról, a Gambino család fejéről szólt. A film nagyon rossz kritikát kapott. Ez annyira bosszantotta az alkotókat, hogy kritikusellenes marketingkampányba kezdtek.

A Gotti eredeti premierjét 2017 decemberére tűzték ki, de a producereknek nem tetszett, hogy limitált megjelenést kapott volna a film. 2018 nyarán bemutatták a filmet, de így is csak limitált számú moziban. A film megbukott.

A fülke (Phone Booth): 2002 novemberében mutatták volna be thrillert, amiben a Colin Farrell által játszott főszereplő egy telefonfülkében ragad, mert egy közeli ház ablakából fegyvert fog rá egy férfi.

A premiert azért kellett eltolni, mert októberben három héten keresztül két orvlövész véletlenszerűen lőtte le a Washington, D.C. környéki lakosokat. A filmet 2003 februárjára tolták, mert akkor már kezdett halványulni a merénylet emléke.

Az interjú (The Interview): 2014-ben James Franco és Seth Rogen néhány hétre politikai tényezőkké váltak, mert Az interjúban Kim Dzsongun, Észak-Korea jelenlegi diktátora volt a poénok céltáblája, ő pedig kilátásba helyezte, hogy lebombázza az összes olyan mozit, ahol le merik vetíteni Az interjút.

Az amerikai nemzetbiztonsági szolgálat nem vette komolyan a diktátor fenyegetőzését, ám a mozihálózatok ennek ellenére sem mertek kockáztatni, ezért ugrott a 2014. december 25-i bemutató. A film végül csak DVD-n jelent meg.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló