Lady Gaga meghódította a filmipart



Öt színésznő, aki maradandót alkotott 2018-ban.Nem kizárólag a férfi színészek végeztek kiváló munkát az elmúlt esztendőben, hanem sok színésznőnek is sikerült olyan kiválóan megformálnia a ráosztott karaktert, hogy azért mindenképpen díjat érdemelne.

Lady Gaga (Csillag születik): A zeneipar meghódítása kevésnek bizonyult Lady Gaga számára, aki színészi babérokra tört, ezt pedig nagyon jól tette, hiszen a popdíva már az American Horror Storyban nyújtott alakításával is elnyerte a Golden Globe-díjat, ám igazi hollywoodi sztárra a Csillag születik tette.

Azon senki sem lepődött meg, hogy Lady Gaga gyönyörűen énekel a filmben, ám az már csodálatra méltó, amilyen színészi alakítást nyújtott a háromszoros Oscar-jelölt partnere, Bradley Cooper mellett. A popdíva tényleg képes volt elhitetni a nézővel, hogy életében először énekel a színpadon.

Szamosi Zsófia (Egy nap): A színésznő már az Oscar-díjas Mindenki zsarnoki tanárnő szerepével bebizonyította, hogy helye van a legnagyobb amerikai színésznők mellett, de 2018-ban Szamosi Zsófia egy teljesen új arcát ismerhették meg a nézők.

Az elsőfilmes Szilágyi Zsófia Egy nap című filmjében olyan hitelesen adta elő Szamosi Zsófia az anyák mindennapjait, hogy azért kritikusi díjat kapott a Cannes-i Filmfesztiválon. A színésznő érzékeny és magával ragadó játéka még azokkal a nézőkkel is megérteti, hogy milyen nehéz három gyerek nevelése, ami mellett még a házasságot is meg kellene menteni, akiknek soha eszébe se jutott a családalapítás gondolata.

Frances McDormand (Három óriásplakát Ebbing határában): Megérdemelten nyert idén Oscar-díjat Frances McDormand, aki a lánya gyilkosát hiába kereső, a rendőrséget is felbosszantó, kétségbeesett anyukát játszik Martin McDonagh Három óriásplakát Ebbing határában című filmjében.

Mildred eleinte félelmetes pszichopatának tűnik, de később kiderül, hogy legbelül egy gondoskodó anyuka, akit mardos a bűntudat és a gyász.

Rose Byrne (A Meztelen Juliet): Bármilyen műfajban képes megállni a helyét Rose Byrne, de a legszenzációsabb munkát vígjátékokban végzi. Így történt ez A Meztelen Juliet című film esetében is, amiben a válságban lévő Annie-ként nevettette meg a nézőket.

Emellett meg kell említeni, hogy a másik főszerepben szintén nagyot alakító Ethan Hawke és Byrne között olyan jól működött a kémia, hogy a romkom műfaj egyik legszerethetőbb párosává váltak.

Toni Collette (Örökség): A díjátadók nem rajongónak a horrorfilmekért, ezért borítékolható, hogy a műfaj kedvelői hiába kaptak idén olyan alkotásokat, mint az Örökség, a Sóhajok vagy a Hang nélkül, mert valószínű, hogy 2018-ban sem kapnak elismerést a horrorfilmek.

Ez már csak azért is szomorú, mert Ari Aster első nagyjátékfilmje, az Örökség, díjat érdemelne, ahogy a főszerepet játszó Toni Collette is, aki ebben a filmben bemutatta az érzelmek széles és szélsőséges skáláját.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló