Az Aleut-szigetek egyszerre gyönyörű és veszélyes



A Föld tíz különleges helye, ahova egyszer mindenkinek el kellene jutnia.Aleut-szigetek, Alaszka, Amerikai Egyesült Államok: Az Alaszka délnyugati oldalán található szigetlánc gazdag történelemmel rendelkezik, és több második világháborús csata emlékét őrzi, ma pedig 57 aktív vulkánnak ad otthont, emiatt nemcsak gyönyörű, hanem veszélyes is.

Millpu természet alkotta medencéi, Ayacucho, Peru: Néhány kiránduló fedezte fel az elszigetelt, természet alkotta medencéket. Az egymás mögötti türkiz lépcsők, vízesések és az itt kialakult élővilág egyaránt csodálatos.

Zhangjiajie Nemzeti Erdő Park, Kína: Az UNESCO Világörökség része a kínai Hunan tartományban található nemzeti park, ahol különleges kőoszlopok és lenyűgöző növényzet kelt olyan érzetet az emberben, mintha egy fantasy-filmbe csöppent volna.

Hamilton medence, Texas, Amerikai Egyesült Államok: A Texasban található türkizkék folyó több ezer évvel ezelőtt jött létre a természetes eróziónak és az így létrejött vízeséseknek köszönhetően.

Bajkál-tó, Oroszország: A Szibériában található gyönyörű tó félelmetes és tekintélyt parancsoló látványosság. A világ legmélyebb és egyik legidősebb tava, aminek a mérete megegyezik Belgiuméval, a Föld édesvízkészletének a 20 százalékát teszi ki.

Pamukkale, Törökország: Az egyik leglátogatottabb török természeti csoda Pamukkale, ami a hófehér márvány vízesésnek tűnő, mészkőteraszairól és medenceiről vált ismertté. Az egymásra épülő tavacskákon keresztül gyógyvíz csordogál, amiből kalcium-karbonát csapódik ki, olyan illúziót keltve, mintha havas hegyek tarkítanák a tájat. Pamukkale magyar „testvére” Egerszalókon található.

Bűbájos folyó, Fülöp-szigetek: A Mindanao szigeten található Hinatuan folyót azért tartják varázslatosnak, mert úgy tűnik, mintha a semmiből fakadna, ám ez csak illúzió. Az igazság az, hogy hosszú, földalatti repedéseken keresztül táplálja a forrása, és átcsörgedezik a Filippínó-tengeren, valamint a Csendes-óceánon is.

Márvány barlang, Chile: Patagónia egyik legcsodálatosabb látványossága a Dél-Amerika legmélyebb tavában, a General Carrera tóban található barlangrendszer, aminek falai első látásra úgy tűnhetnek, mintha valaki fogott volna egy ecsetet, amivel összefestette azokat, ám a valóság ezzel szemben az, hogy a természet 6000 éven át tartó munkájának eredménye látható a falakon.

Cau Vang híd, avagy aranyhíd, Vietnám: A Da Nang mellett található Ba Na hegységben, egy év alatt, építették ezt a világon egyedülálló, különleges hidat, ami úgy tűnhet, mintha egy történelmi emlék lenne, pedig valójában 2018 nyarán adták át. A hatalmas végtagok a hegy istenségének kezeit szimbolizálja, tehát jobb kezekbe nem is kerülhetne az idetévedő turista, aki a hídról nyíló gyönyörű panorámában is elgyönyörködhet.

Beachy Head és Seven Sisters, Egyesült Királyság: Aki imádja a magasságot és a lélegzetelállító naplementéket, annak egyszer mindenképpen el kellene utaznia Anglia dél-keleti partvidékére, ahol vár rá a mészkő sziklavonulat, és annak két „csúcspontja”, a Beachy Head és a Seven Sisters.

Abban az esetben, ha az angol időjárás a felhős és viharos arcát mutatja, akkor sem kell elkeseredni, mert a látvány és az élmény még ilyen időjárási körülmények esetén is felejthetetlen.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló