Soha el nem készült Disney folytatások



Dumbo, a Roger nyúl és a Csodacsibe sem kapta meg az ígért második részt.Csodacsibét a Marsra: A nagy remények ellenére, végül kritikai és anyagi bukás lett a 2005-ös Csodacsibe. Pedig a Disney már tervezte a folytatást a Chicken Little 2: Mission to Mars címmel. Az első részben a kis Kotlik Csöpinek meg kellett állítania egy félreértésből kialakult űrlényinváziót. A második részben a főhős utazott volna a Marsra.

Macskarisztokraták Európa körül: Tod Carter készített képes forgatókönyvet a Macskarisztokraták második részéhez, ami végül nem készült el. A folytatás arról szólt, hogy a madame és a macskacsalád hajókirándulásra megy karácsonykor, hogy bejárják egész Európát. Az út során egy ékszertolvajjal akaszkodtak volna össze, mert az el akarta lopni a madame nyakékét. A Macskarisztokraták Európa körül premierjét 2008-ra tervezték.

Roger nyúl újabb pácban: A firkanyúl és a Bob Hoskins által éltre keltett emberdetektív története nagy siker lett 1988-ban, ami megalapozott annak, hogy lesz második rész.

A folytatás először a Roger Rabbit II: The Toon Platoon, majd később Roger Rabbit II: Who Discovered Roger Rabbit címet kapta. A terv előzményfilmről szólt, ami 6 évvel az első rész cselekménye előtt, 1941-ben, Roger 18. szülinapján kezdődött volna. A film mégsem készült el, mert a karakter jogait birtokló Spielberg nem akart olyan filmet támogatni, amiben nácik szerepelnek.

A kincses bolygó folytatása: 2002-ben mutatták be A kincses bolygó című filmet. A folytatásban ismét Jim Hawkins a főszereplő, aki most már az űrhajósok akadémiáján tanul, ahol megismerkedik Kate-tel, az iskola egyik legjobb diákjával, aki az elismert Blake admirális lánya.

A két tanuló a Century fedélzetén utazott volna, amikor a kalóz Ironbeard és bandája elfoglalja azt. Miután a páros kijutott a hajóról, igyekeztek volna megállítani Ironbeardöt, ám ez a film végül soha nem készült el. A kasza oka az volt, hogy a 140 millió dollárból készült első rész nagyot bukott.

Dumbo kalandjai New Yorkban: A Disney történelmében a negyedik egész estés filmként szerepel Dumbo, aki esetében 2001-re tervezték a folytatást, ami DVD-n és VHS-en jelent volna meg. A Dumbo II-ben a hosszú füleivel repülni képes elefánt és az egér barátja, Timothy, egy csapatnyi kölyökállattal tévedt volna el New Yorkban, ahol igyekeztek volna hazatalálni.

Az első rész szereplői közül a folytatásban megjelent volna Dumbo anyukája és a beszélő mozdony, Casey Junior. Az új karakterek között ott volt a strucc Penny, aki féltékenyen Dumbóra, amiért ő képes repülni.

A csapat legidősebb tagja a Godfry nevű víziló, de ott lett volna még Dot, a kíváncsi zebra, valamint a sietős medvebocsok, Claude és Lolly. Mellettük egy sintér vadászott volna az állatokra, és kiderült volna, hogy mi történt Dumbo apjával.

A Disney Robert C. Ramirezt akarta megbízni a Dumbo II. rendezésével. Ahogy az első részt, úgy a másodikat is Joe Grant írta, de a munkában részt vett Jeannie Roussel és Sharon Morrill is, ám végül mégsem készült el a folytatás, mert azt túl sokáig halogatták, majd a Disney animációs részlegének vezetője, John Lasseter úgy döntött, hogy törli a Dumbo második részét.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló