Melyik bűnt nem tudod megbocsátani?



Ha kíváncsi vagy a sötét oldaladra, akkor keresd meg a lenti képen azt a bűnt, amit képtelen vagy megbocsátani!
Irigység: Ha az irigység az a bűn, amit soha nem tudnál megbocsátani, akkor ez arra utalhat, hogy van valami a múltadban, vagy önmagadban, amivel még nem számoltál el. Nincs hatalmad a gondolataid, az ítélőképességed felett, de az életedet sem tudod irányítani. Az irigység teljesen felesleges problémákat teremt a békében.

Harag: Rettentően veszélyes dolog a harag, mert előhozza az emberből a vadállatot, elveszi a racionális gondolkodásra való képességet. Ha a haragot soha nem bocsátanád meg, akkor egy démon lakozik benned.

Téged az őrületbe kergethetnek a dührohamaid, amik neked sokkal nagyobb fájdalmat okoznak, mint az ellenségeidnek. Egy ideig az irányításod alatt tarthatod a dühödet, de amikor elveszted felette a kontrollt, akkor többé nem tudsz kitörni belőle.

Bujaság: Ez a bűn tulajdonképpen egy olyan vágyakozás, amit a buja ember képtelen az irányítása alatt tartani. A bujaság egy igen primitív, állatias ösztönből származik, ami az emberi személyiség nagyon sekély aspektusa.

Ha ezt a bűnt soha nem tudnád megbocsátani, akkor a tested irányít, nem az elméd. Ez rendkívül rossz hatással lehet a kognitív fejlődésedre, hogy a végén olyan testi vágyaid támadhatnak, amelyek veszélyesek lehetnek, de nemcsak rád, hanem másokra is.

Túlzott büszkeség, kevélység: Az ilyen ember csak a saját sikereit értékeli nagyra, és úgy gondolja, hogy a többi ember teljesen jelentéktelen. Ha képtelen vagy megbocsátani ezt a bűnt, akkor amikor nem figyelsz, akkor könnyen előfordul, hogy a státuszuk alapján ítéled el az embereket.

Hajlamos vagy úgy kezelni másokat, mintha az alattvalóid lennének. Ha képtelen vagy egyenlően bánni mindenkivel, csak a hiúságnak élsz, akkor nem fogsz tovább fejlődni, és a jelenlegi státuszodnak is búcsút inthetsz.

Kapzsiság: A szükségnek és a kapzsiságnak semmi köze egymáshoz. Aki kapzsi, az olyasmi után vágyakozik, amire semmi szüksége. Ha a kapzsiság az a bűn, amit nem tudsz megbocsátani, akkor a személyiséged árnyoldala az, hogy igencsak felszínes lehetsz. A lelked mélyén csak az anyagi dolgok és a luxus érdekel. Minél jobban próbálod legyőzni, annál jobban fog emészteni a kapzsiság.

Falánkság: Nagy a különbség aközött, hogy valaki szeret enni vagy falánk. Míg az elsővel nincs semmi baj, addig a falánkság már probléma, mert a falánk ember mindenre képes azért, hogy ételt szerezzen.

Ha a falánkság bűnét képtelen vagy megbocsátani, akkor az árnyoldalad az, hogy önpusztító vagy. Ha nem győzöd le a falánkságot, akkor olyan gödörbe eshetsz, ahonnan senki sem menthet ki.

Lustaság: Néha mindenki szeret, és mindenkinek szüksége is van arra, hogy ne csináljon semmit. Ez nem bűn, de az már igen, ha valaki egész nap mást sem csinál, csak eszik, iszik és alszik. Az ilyen egyén nem produktív, hiszen meg sem fordul a fejében, hogy dolgoznia kellene, ráadásul a lustaság rávilágít arra is, hogy mennyire önző.

Ha ezt a bűnt képtelen vagy megbocsátani, akkor a személyiséged árnyoldala az lehet, hogy csak az érdekel, hogy minél előbb élelemhez juss, aminek elfogyasztása után csak pihenni akarsz, ezért teljesen elzárkózol a világ elől. Számodra a kényelem az első.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló