Velük a legnehezebb a karácsony



Melyik csillagjeggyel és miért kínkeserves a szeretet ünnepe?A karácsonyi készülődés és az ünnep mindenkiből a legjobbat vagy a legrosszabbat hozhatja ki, ám míg a többség képes alkalmazkodni az íratlan szabályokhoz, addig néhányan nem tudnak azonosulni a karácsony alapelveivel.

A horoszkóp szerint az alábbi csillagjegyekkel a legnehezebb karácsonyozni.

Ikrek: Nem bír sokáig egy helyben ülni. Míg mások élvezik, hogy napokig nincs más dolguk, mint heverészni, sütizni, olvasni, tévézni, vendégségbe menni, addig az Ikrek úgy érzi, hogy amíg ő karácsonyozgat, addig lemarad a világ dolgairól.

Azért sem könnyű az Ikrekkel, mert nem fektet sok energiát az ünnepbe. Az ajándékokkal, a menüvel és a dekorációval sem bajlódik hetekig, minden bűntudat nélkül rendel a főzés helyett, és az utolsó pillanatban vásárol ajándékot.

A hanyagsága, nemtörődömsége kikészíthet másokat, különösen a maximalistákat, ahogy az is idegesítő, hogy a kifogyhatatlan energiája miatt képtelenség mellett pihenni.

Bak: Egyfelől anyagias, másfelől folyton a munkán jár az esze. Ha karácsonykor nem kell dolgoznia, akkor is azon agyal, hogy néhány nap múlva be kell mennie a munkahelyére, és biztos, hogy otthon nem tudja elintézni, amit tervbe vett.

Az sem elképzelhetetlen, hogy karácsonykor is munkával tölti az idejét, mert képtelen otthon lazítani, kikapcsolódni, semmit se csinálni. Az sem könnyíti meg a Bakkal való karácsonyozást, hogy egyszer minden pénzét a szeretteire költené, máskor ugyanilyen lendülettel szeretne spórolni.

Szenteste is azon problémázik, hogy elég praktikus ajándékot vásárolt-e, illetve mennyit kell majd dolgoznia amiatt, hogy megengedte magának ezt a kis luxust.

Bika: Az egyik legkonzervatívabb csillagjegy a Bika. Szenteste is képes azon morogni a vacsoraasztalnál, hogy már semmi sem olyan, mint régen volt, és az ő idejében ez, vagy az, nem így ment.


A Bika olyan makacsul ragaszkodik a hagyományokhoz, hogy képes veszekedésbe bonyolódni a fiatalabb generációval, akik természetesen teljesen másként látják a világ dolgait, eseményeit, mint ő. A Bika képtelen a kompromisszumra, úgyhogy jobb ráhagyni a dolgot.

Halak: A karácsony, csillagjegytől függetlenül, mindenkiből kihozza a legjobbat és a legrosszabbat, mégis ez a Halakra a legjellemzőbb, mert igazi hangulatember. A Halak képes fülig érő szájjal felkelni, hogy a reggeli közben már a világ összes fájdalmát magán cipelje. Ő nem képes eltitkolni a rosszkedvét, ráadásul a mártír szerepet is felveheti, bár ezt kicsit jogosan, mert hajlamos túlzásba vinni a segítőkészségét.

Ugyanakkor erre senki sem kényszeríti, mégis a Halak hajlamos panaszkodni és megsértődni, ha nem kapott elég dicséretet és áradozást a szeretteitől.

Kos: Maximalista csillagjegy, aki karácsonykor sem képes visszavenni a tempóból. Ő ugyanúgy hajt, ahogy az év bármely más napján. A Kos képtelen elviselni, ha valaminek a működése nem tökéletes.

Az otthonában tökéletes karácsonyi körülményeket akar teremteni, emiatt mire eljön az ünnep, addigra a Kos hullafáradtan esik össze, vagy hangulatingadozásai jelentkeznek. Ő tényleg a legjobbat akarja, ám éppen ezzel teszi tönkre azt, aminek a legfontosabbnak kellene lennie, vagyis a karácsonyi nyugalmat és hangulatot. Az tényleg csoda, ha a Kos nem veszett össze valakivel karácsonykor.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló