Számítógépes monitoron követheti végig a néző a Keresés cselekményétSzubjektív lista 2018 legjobb mozifilmjeiről.Keresés (Searching): Egy kétségbeesett apa tesz meg mindent azért, hogy megtalálja a hirtelen eltűnt lányát, miközben egymást követik a fordulatok, amit a néző egy számítógépes monitoron követhet végig.

A film néhány ponton csal a moziélmény kedvéért, ám ennek ellenére elgondolkodtathat arról, hogy a modern eszközökkel ma már mennyi minden elérhető és megélhető.

Fantomszál (Phantom Thread): A romantikus drámának beállított pszichothriller eleinte a klasszikus szerelmes filmek nagyvonalúságát követi, de aztán átfordul valami sokkal intimebb és zavarba ejtőbb végkifejletbe.

Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards Outside Ebbing, Missiouri): A film középpontjában egy kétségbeesett anya kényszerül elkeseredett lépésre azért, hogy megtalálja a lánya gyilkosát. A csodásan megírt karakterek, az ütős és szellemes párbeszédek, váratlan, de sorsszerű helyzetek mellett komoly kérdéseket jár körbe a film, ami szórakoztató maradt.

Lady Bird: Egy teljesen átlagos, nem túl okos, pattanásos lány rájön arra, hogy meg kell valósítania önmagát a karrierjében és nőként is, ha nem akar eltűnni a szürkeségben. A Lady Bird elgondolkodtató, mégis üdítő film a felnövésről.

Egy nap: Szilágyi Zsófia rendezői debütálása egy háromgyermekes anya egyetlen napját meséli el, ami egyfelől humoros, másfelől feszült, elszomorító. A mindenféle sallangoktól mentes Egy nap attól lesz igazán ijesztő a néző számára, hogy a valóságban nagyon sok szülőnek tényleg így telnek a mindennapjai.

Remélem, legközelebb sikerül meghalnod :): A figyelemfelkeltő cím egy megdöbbentő tinidráma és lebilincselő thriller egyvelegét takarja. A film valóságos, és egyben rendkívül ijesztő képet ad a tinédzserek mérgező világáról.

Bosszúállók: Végtelen háború (Avengers: Infinity War): A Marvel mesterien adagolta a humor és a drámát, miközben úgy mozgatta a rengeteg karaktert, hogy nem tűnt túlzsúfoltnak a film. A Végtelen háború rengeteg kérdést felvetett, ám azokra csak 2019 áprilisában kapnak választ a rajongók.

Utoya, július 22. (Utøya 22. juli): 2011 júliusában egy felfegyverzett férfi 70 fiatalt gyilkolt meg egy szigeten Norvégiában. Az Utoya, július 22 azért igazán mellbevágó, mert a néző élőben, vágás nélkül követheti nyomon egy lány drámáját a szigeten, vele együtt mit sem sejtve arról, hogy mi folyik körülötte, ki és miért támad rá és a társaira. Még soha nem volt film, ami ennél emberközelibben mutatta volna be a terrorizmust.

Sóhajok (Suspiria): A rendszerváltás előtti Berlinben játszódó a pszichedelikus horror olyan szinten képes a hatalma alá keríteni az ember, hogy amikor a boszorkányokkal teli balettintézet valamelyik lakója csontját töri, akkor abban a néző is beleborzong.

Mission: Impossible - Utóhatás (Mission: Impossible – Fallout): A Mission: Impossible – Utóhatás a kémszéria hatodik része, mégis még mindig képes a teljes játékidőre lekötni a néző figyelmét, aki a film végén máris követelheti a folytatást, ami remélhetőleg hamarosan érkezik.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló