Rami Malek kiváló munkát végzett a Bohém rapszódiában



Az öt legjobb férfi alakítás 2018-ból.Az év utolsó hete általában arról szól, hogy átgondoljuk, hogy mi volt a legjobb és mi volt a legrosszabb dolog az elmúlt tizenkét hónapba. Ezt a mérlegelést a filmipar is megteszi, már csak azért is, mert ki kell osztani a különféle filmes díjakat.

2018-ban sok jó alkotást és színészi alakítást láthattunk, amelyek közül az alábbi öt férfi színész külön szót érdemel.

Rami Malek (Bohém rapszódia): A vegyes kritika ellenére hatalmas bevételt hozott 2018-ban a Queen-film, ami esetében még azok is szenzációsnak nevezték Rami Malek alakítását, akiknek egyáltalán nem tetszett a Bohém rapszódia.

Malek annak ellenére meg tudta idézni Freddie Mercury-t, hogy külsőre kicsit sem hasonlít a zenészlegendára. A színésznek csak énekelnie nem kellett megtanulnia a szerep kedvéért, ugyanis a készítők tisztában voltak vele, hogy egy Freddie Mercury-film csak a zenész igazi hangjával létezhet.

A Bohém rapszódiában nyújtott alakításáért Malek Golden Globe-jelölést kapott, de az Oscar-jelölésre is esélyes.

Timothée Chalamet (Szólíts a neveden): A 22 éves Timothée Chalamet 2018-ban, a Szólíts a neveden Eliójaként bizonyította be, hogy mennyire tehetséges. A filmben Chalamet karaktere egy rövid, de szenvedélyes nyár során tapasztalja meg az első szerelmet, minden örömével és bánatával együtt.

Ugyanakkor meg kell említeni, hogy a film másik főszereplője, Armie Hammer is remek alakítást nyújtott a laza és karizmatikus Oliver szerepében, de a Szólíts a neveden igazi sztárja mégis Chalamet volt.

Steven Yeun (Gyújtogatók): A The Walking Dead korábbi sztárja Lee Chang-dong thrillerjében kapott mellékszerepet, amiben zseniális alakítását nyújtott. A Gyújtogatók, Murakami egyik novellája alapján készült, aminek középpontjában egy tragikus végkimenetelű szerelmi háromszög áll.

Steven Yeun a főszereplő szerelmének új udvarlóját, a karizmatikus milliomost játszotta el, akinek hobbija igencsak zavarba ejtő. A szerepért Yeun megkapta a chicagói, a Los Angeles-i és a torontói filmkritikusok díját, és talán az Akadémia figyelmét sem fogja elkerülni a játéka.

Adam Driver (Csuklyások – BlacKkKlansman): Külsőre és személyiségre sem lehet tipikus filmsztárnak nevezni Adam Drivert, mégis a kisugárzása ugyanolyan, mint az A-listás sztároké, így nem csoda, hogy felkeltette Hollywood figyelmét.

Driver esetében mindegy, hogy a világ legnagyobb franchise-jában, vagy egy alacsony költségvetésű filmben kap szerepet, mert ő minden esetben kihozza magából a lehető legtöbbet. 2018-ban a megtörtént eseményeken alapuló Spike Lee filmben játszotta el a fasiszta szektába, a Ku-Klux-Klánba beépülő zsidó rendőrt.

A film hol szatirikus, hol feszült hangnemet ütött meg, Driver pedig ennek megfelelően egyszer vicces, máskor drámai volt. A kivétel nélkül minden jelenetben remek alakítást nyújtó Driver már magáénak mondhat egy Golden Globe-jelölést, de az Oscar-díjra is esélyes.

Daniel Day-Lewis (Fantomszál): Paul Thomas Anderson filmje tavalyi termés, de a magyar mozikba csak 2018-ban jutott el. A Fantomszál azért érdemel említést, mert elvileg ebben láthattuk utoljára Daniel Day-Lewist, ugyanis a háromszoros Oscar-díjas színész a nyugdíj mellett döntött.

Day-Lewis annak köszönheti a felkapottságát, hogy minden alkalommal képes eggyé válni a szerepével. Ezt tette a Fantomszálban is, ahol a végtelenül önző, utálatos, szadista Reynolds Woodcock bőrébe bújt. A színész tehetségeséről mindent elmond, hogy a nézők annak ellenére megszerették a karaktert, hogy az egy igazi dög.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló