Őszi könyvajánló



Izgalmas olvasmányok az évszak minden napjára.Ne higgyünk az időjárásnak, ami napok óta azt próbálja elhitetni velünk, hogy még tombol a nyár, hiszen jól tudjuk, hogy bármikor beköszönthet az igazi ősz, ami köddel, esővel, hűvös napokkal vehet rá arra, hogy szabadtéri program helyett készítsünk egy bögre forró italt, majd fogjunk egy jó könyvet, és kényelmesen elhelyezkedve, mélyüljünk el a történetben.


Mivel az őszhöz az igazán izgalmas könyvek passzolnak, ezért ezek közül ajánlunk néhányat.


Robin Cook: Az orvosi krimik nagymestere számos könyvvel örvendeztette meg az olvasóit. Ha például szeretnénk arról olvasni, hogy mit tehet a modern technika az orvostudományban, akkor a Mobil című történetet olvassuk el!


Dean R. Koontz: Stephen King méltó vetélytársa. Koontz első könyve 1965-ben jelent meg, tehát bőven akad miből válogatnunk. Az író művei között találunk szellemes, démonos regényt, de olyat is, amelyben emberek a tettesek.


Stephen King: A horror koronázatlan királya, akinek olyan műveket köszönhetünk, mint az Állattemetője, a Cujo, A ragyogás, a Borzalmak városa. Mivel King képes az emberek legmélyebb félelmeit feltárni, ezért garantált a borzongás és a rémálmok.


Anne Rice: Ha romantikus, csillogó vámpírokra vágyunk, akkor vegyük elő az Alkonyatot. Ha keményebb vérszívók érdekelnek, de a romantikát is igényeljük, akkor a Vámpírnaplók jó szórakozás lehet.


Az igazán horrorisztikus vámpírokért viszont Anne Rice Vámpírkrónika sorozatát kell keresnünk. Habár korábban Rice kijelentette, hogy a Vérhozsánna az utolsó Vámpírkrónika, mégis tavaly megjelent a Lestat herceg, hamarosan pedig ennek a folytatása is megjelenik, de egyelőre csak külföldön. Rice könyvei között boszorkányos, angyalos és alakváltós történeteket is találhatunk.


Howard Phillips Lovecraft: A leghíresebb műve a Necronomicon. A legendás könyvről a mai napig nincs kiegyezés arról, hogy csak a képzeletszüleménye-e, vagy valóságról szól. Lovecraft elmondta, hogy ő találta ki az összes démont, varázsigét, szörnyűséget, ami a könyvben szerepel, de sokan hisznek benne, hogy a világon csak a Necronomicon hamisítványai terjednek, míg az igazit sosem találták meg. Ha el akarunk mélyedni az író hátborzongató fantáziájában, akkor vegyük a kezünkbe a legjobb műveinek gyűjteményét!


Thomas Harris: Ha sorozatgyilkosokról szóló történeteket olvasnánk, akkor A bárányok hallgatnak című könyv nekünk való.


Karen Rose: Halj meg értem, Sikíts értem, Gyilkolj értem, Érints meg, Számolj tízig és a Vigyázz rám írónője kiválóan ért ahhoz, hogy hogyan kell egy igazán lebilincselő, izgalmas krimit írni.


Montague Rhodes James: A brit természetfeletti irodalom megteremtőjének műveiben legtöbbször valamely titokzatos múltbéli relikvia áll a középpontban. James műveiben nem kell vérbe gázolnunk, mert az író a képzelőerőre hat azzal, hogy a feszültség lassan, fokról fokra növekedik bennük, az egymást követő baljós epizódokból táplálkozva, majd a végén kiderül, hogy James szörnyei igazán gonoszak.


Susan Hill: Az egyik legismertebb misztikus- és krimiíró művei közül A fekete ruhás nő című regény az egyik legjobb történet. A gótikus stílusú kísértettörténet 1983-ban jelent meg.


John Ajvide Lindqvist: A Hívj be! című könyvre nem véletlenül nyomták rá a 18-as karikát, hiszen ezt a könyvet tényleg csak a legerősebb gyomrú emberek képesek végigolvasni. Ha nem érezzük késznek magunkat erre a svéd rémségre, akkor inkább keressünk könnyedebb művet!


Laurell K. Hamilton és mások: Amennyiben szeretnénk természetfeletti könyvet olvasni, de arra azért nem vágyunk, hogy éjjel ne merjünk elaludni, akkor is bőven van miből válogatnunk. A vámpírrajongóknak meleg szívvel ajánlhatjuk Anita Blake kalandjait, vagy Jeaniene Frost Cat és Bones sorozatát. Ha harcos angyalokról olvasnánk, akkor Nalini Singh Angyali vadász sorozatát ne hagyjuk ki, de Susan Ee Angyalok bukása is elnyerheti a tetszésünket. Az amatőr démonvadászokra Cassandra Clare gondolt a Pokoli szerkezetek és a Végzet ereklyéi sorozattal. Nora Roberts pedig a boszorkányokról, mágiáról írt számos szerelmes, misztikus történetet.


(Forrás: konyves.blog.hu, bookline.hu, moly.hu)

Ajánló

Ajánló