Életbölcsességek 2019-re



Buddha tanácsai segíthetnek, hogy boldog és sikeres legyen az éved.Sokan tervekkel, fogadalmakkal és nagy reményekkel indulnak neki az új esztendőnek, míg mások inkább úgy állnak hozzá a következő tizenkét hónaphoz, hogy nem várnak semmit, hanem majd a pillanat szülte lehetőségekkel élnek.

Az, hogy ki és hogyan kezdi az évet, változó, de általánosságban elmondható, hogy a legtöbben boldog, sikeres esztendőt szeretnének. Ebben lehet segítségedre Buddha néhány életbölcsessége, amelynek megfogadásával úgy változhat meg a szemléletmódod, hogy annak hatására pozitív irányt vehet az egész életed.

Ítélkezés: Buddha életbölcsessége úgy szól, hogy az, aki megtapasztalja az élet egységét, minden élőlényben képes meglátni önmagát, az énjében pedig másokat, akkor az képes mindenkire pártatlanul tekinteni.

2019-ben ne felejtsd el, hogy mások visszatükrözhetik, hogy mi rejlik benned, amikor pedig érzékelsz valamit a világból, akkor az még nem biztos, hogy tényleg úgy van. Amikor próbálsz minden megérteni, akkor segíts ugyanebben másoknak is, szánj időt és energiát mások meghallgatására!

Azt se felejtsd el, hogy sok ember a saját tudatossági szintjéhez mérten cselekszik, éppen ezért ne gúnyold ki őket, hanem legyél velük türelmes, megértő, a bírálás helyett pedig azon gondolkodj, hogy hogyan tehetnél többet értük!

Belső béke: Buddha utolsó 2019-re szóló életbölcsessége az, hogy a béke belülről fakad, ne keresd máshol! Az életben nincsenek olyan anyagi javak, amelyek valódi, tartós boldogságot vagy lelki békét hoznának.

A belső békédért befelé kell figyelned, rá kell csatlakoznod a lényeges dolgokra, arra kell figyelned, hogy ki vagy, mik az alapvető értékeid. Ez kell ahhoz, hogy elérd a tartós békét, függetlenül attól, hogy milyenek a külső körülményeid. Ne sajnáld az időt, amit önmagaddal töltesz!

Bölcsesség: Buddha azt tanácsolja, hogy képzeld el, hogy a világon mindenki ugyanúgy megvilágosodott, mint te. Mindannyian tanárok, mindenki a megfelelő dolgot teszi, türelmesek, bölcsek és együtt érzőek.

2019-ben ne felejtsd el, hogy az életedben minden, amit tapasztalsz, függetlenül attól, hogy mekkora kihívást jelent, minden esetben egy újabb lecke, egyben az élet ajándéka, amennyiben elmélyülsz a tanulságban.

Idén is légy türelmes, kitartó, mert a válaszok meg fognak érkezni hozzád. Állj nyitottan az élet tanító leckéihez, és fejlődj!

Gondolatok: Buddha arra hívja fel a figyelmedet, hogy az vagy, amit és amire gondolsz, a gondolataiddal pedig képes vagy teremteni. Ha azt akarod, hogy 2019-ben a valóság csodás és pozitív legyen, akkor ahhoz szükséged lesz a gondolataid tudatos irányítására, hogy azok pozitívabbak és motiválóbbak legyenek!

Ez azért nagyon fontos, mert a gondolataid befolyásolják az érzéseidet, a cselekedeteidet, valamint eredményt hoznak. Minden gondolatodat, amelyben van választásod, képes vagy irányítani és tudatos döntést hozhatsz.

Ezzel át tudod venni az életed felett az irányítást, aminek eredménye az lesz, hogy kiegyensúlyozott és boldog leszel.

Cselekvés: Buddha életbölcsessége úgy szól, hogy az az ötlet, amely megszületik és cselekvésre ösztönöz, sokkal fontosabb, mint az, amelyik csak ötlet marad. Ez a tanács arra utal, hogy minden, amit tudsz, elolvastál, tanultál, minden ötleted és terved, mindaddig hasztalan, amíg nem teszel értük.

2019-ben ne pazarold arra az életedet, hogy a megfelelő pillanatra vársz, ne akarj mindent tökéletesen eltervezni, hiszen semmi sem hibátlan, így pedig csak azt éred el, hogy az álmaidból nem lesz semmi!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló