Ezek a filmek bukhatnak meg 2019-ben



A Hellboy, a Pokémon - Pikachu, a detektív, de a cím nélküli Terminátor kilátásai sem túl jók.Király ez a srác! (The Kid Who Would Be King): A baj az lehet, hogy Az éhezők viadala befejezése óta az ifjúsági mozik igazi pénznyelők. Erre példa A Ragadozó városok, ami százmilliós bukásként kullogott el. A Király ez a srác! legfeljebb azért nem lesz ekkora feketeleves, mert kevesebbet költöttek rá, mint a példában szereplő filmre.

Hellboy: A probléma egyik oka, hogy a Hellboy réteg- és kultfilm, tehát nehéz lenne belőle olyan produkciót készíteni, ami széles körben arathatna sikert. Az eddigi két Hellboy mozi közül a második volt a sikeresebb a maga 75 millió dolláros amerikai, és 160 millió dolláros világszintű bevételével. Ha tehát ehhez hozzáadnánk például a rajongóknak azt a harmadát, amely az alacsony korhatár miatt határolódott el a filmtől, akkor még mindig bukás lenne a Hellboy.

Pokémon - Pikachu, a detektív (Pokémon: Detective Pikachu): A várható bukás oka a Bosszúállók: Végjáték lehet, ugyanis a Marvel eddigi legnagyobb filmjét két héttel a Pokémon - Pikachu, a detektív előtt fogják bemutatni, tehát várható, hogy még a harmadik hétvégét is a képregényhősök fogják uralni. Az elhasalás másik oka az lehet, hogy már többször bizonyítást nyert, hogy a más médiumokban népszerű címek nem biztos, hogy a moziban is sikeresek lesznek.

Sonic, a sündisznó (Sonic the Hedgehog): A Sonic, a sündisznó már azzal nehéz helyzetbe hozta magát, hogy 90 millió dolláros költségvetéssel készült. Az is rossz ómen, hogy a videojáték-adaptációk egyébként sem érnek el nagy sikereket a mozikban, a Sonic, a sündisznó ráadásul nem is tűnik olyan koncepciónak, aminek sok keresnivalója lenne a filmvásznon.

Az élőszereplős-animációs hibridek esetében az is gondot jelent, hogy ki a célcsoport. Amennyiben a gyerekek számít a stúdió, akkor hiba volt novemberi premierdátumot választani, mert abban a hónapban négy másik nagy költségvetésű filmet akarnak bemutatni.

Cím néküli Terminátor (Untitled Terminator Reboot): Kudarcot okozhat, hogy az előző részekben csalódott nézők elfordultak a Terminátortól. Másfelől a legújabb Alien- és Predator-filmek eredményei azt mutatják, hogy napjainkban nehéz pénzt keresni az évtizedes kultuszfilmekkel.

A Terminátor esetében már a harmadik rész sem volt anyagi siker. Ha esetleg valamilyen csoda folytán a hatodik rész minőségben felérne az első két filmhez, akkor is nagyon kemény harcot kellene vívnia a százmillió dollár feletti mérlegért.

Alita - A harc angyala (Alita: Battle Angel): Az Alita - A harc angyala bemutatóját nem véletlenül halogatják, hiszen nehéz olyan időpontot találni, amiben talán siker lehetne. Emellett Robin Hood legfrissebb bukása azt üzeni az Alita - A harc angyala készítőinek, hogy attól, hogy valami feldolgozás, még nem biztos, hogy siker lesz.

X-Men: Sötét Főnix (Dark Phoenix): Ahhoz, hogy az X-Men kimásszon abból a gödörből, amibe esett, komoly változáson kellett volna átesnie, ám a Sötét Főnix előzeteséből úgy tűnik, hogy ez elmaradt. Az sem jó hír a film számára, hogy egy héttel a Godzilla: A szörnyek királya után és egy héttel a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül bemutatója előtt kerül a mozikba, ugyanis a Godzilla látványosabbnak, a Men in Black pedig szórakoztatóbbnak ígérkezik, mint a Sötét Főnix.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló