Éneklő utas miatt szakította meg az útját a United Airlines egyik járataKülönös okok miatt hajtottak végre kényszerleszállást a repülőgépek.Amikor arról érkezik hír, hogy milyen furcsa helyzet miatt kellett megszakítani az útját egy repülőnek, akkor jót mosolyoghatunk a dolgon. A gépen ülve azonban valószínűleg soha nem szeretnénk átélni, hogy kényszerleszállást hajt végre a járat.

Íme, néhány meglepő ok, ami miatt idő előtt kellett leszállnia a repülőgépeknek!

Nem tudott az utas jógázni: 2016-ban Hawaiiról szállt fel, hogy az a Japánba tartó repülőgép, amely azért fordult vissza, mert az egyik utas ragaszkodott ahhoz, hogy evés helyett jógázni fog. A többi utas és a felesége is arra kérte az utast, hogy üljön vissza a helyére, mert elállta az étkezőkocsi útját, ám ő ettől erőszakos és agresszív lett, ami ellen lehet, hogy a jóga használt volna, de végül a repülő visszafordult Hawaiira. Az FBI őrizetbe vette a férfit, akitől a légitársaság 44 ezer dollárt követelt.

Rosszul záródik az ajtó: Összetett hibáról lehetett szó a Jin Air járatán, amikor az út közepén kiderült, hogy nem a szellőzőrendszerből jön a huzat, hanem az ajtó engedi be a levegőt. A repülőnek vissza kellett fordulnia, mert fej és fülfájást okozott a nyomáskülönbség, ráadásul az sem éppen megnyugtató hír egy repülőn, hogy rosszul zár az ajtó.

A járatnak sikerült épségben landolnia, a fedélzetesen senkinek sem lett semmi baja, az incidenst követően megszigorították a fapados légitársaságok ellenőrzését.

Bánatát dalban mondta el: 2014-ben, a United Airlines Los Angelesből New Yorkba tartó járatán egy utas képtelen volt szép csendben hallgatni Whitney Houston I Will Always Love You című dalát. Ő újra és újra hangosan elénekelte azt.

Mivel senki sem tudta rávenni az utast, hogy végre hallgasson el, ezért a pilóta a kényszerleszállás mellett döntött. At átadták a rendőrségnek. A United Airlines később sem engedte fel a járatai az önjelölt énekest. A nő később azt nyilatkozta, hogy a cukorbetegsége miatt nem tudta megállni az éneklést.

Megcsípte egy skorpió: Senki sem tudja, hogy hogyan került az a skorpió az Alaska Airlines gépére, amely megcsípett egy utast. Mivel az eset felszállás előtt történt, ezért szerencsére a repülőgép még időben vissza tudott fordulni a kapuhoz.

Hála a gyors orvosi ellátásnak, az utas komolyabb beavatkozás nélkül megúszta a veszélyes kalandot. Egy szemtanú azt mesélte, hogy senki sem kapott sokkot, nem esett pánikba, még az a nő sem, akit a skorpió megcsípett.

Zacskós mogyoró: 2014-ben a New Yorkból Szöulba tartó repülőgépnek nem azért kellett visszafordulnia, mert valaki allergiás rohamot kapott a mogyorótól. Valójában a Korean Air légitársaság alelnöke, Cso Hjun Ah, aki a társaság elnökének lánya, már akkor dührohamot kapott, amikor a repülőgép még rá sem kanyarodott a kifutópályára.

A nő problémája az volt, hogy a légiutas-kísérő nem öntötte ki egy tálkában a makadámdiót, hanem eredeti csomagolásban adta oda neki. Cso Hjun Ah alelnökként a fedélzeti kiszolgálásért is felel, tehát az rendben lett volna, ha a landolás után közli a személyzettel, hogy egy ilyen hiba károkat okozhat a légitársaság megítélésének. Ő inkább dühöngeni kezdett, és követelte, hogy vigyék vissza a kapuhoz.

A légitársaság bocsánatot kért és lemondatta az alelnököt, akit a légi közlekedés veszélyeztetése miatt börtönbüntetésre ítéltek.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló