Életmódtanács a zen mestertől



Ha szeretnéd gazdagabbá tenni az életedet a zen mester személyre szóló tanácsával, akkor válassz egy lapot a lenti képről, és olvasd el a neked szóló intelmet!1. „Fél kézzel nem megy a tapsolás.”

A zen mester ezzel arra utal, hogy vagy csinálsz valamit, vagy nem. Ha elterveztél valamit, például azt, hogy megvalósítod az egyik álmodat, akkor azért teljes szívvel, szenvedéllyel tegyél! Ha csak fél szívvel, fél kézzel dolgozgatsz, akkor soha nem fogsz célba érni.

2. „Buddha száj, kígyó szív.”

A jövőben legyél óvatosabb, mert túlságosan hiszékeny és jóhiszemű vagy. Az nem baj, ha mindenről és mindenkiről a jót feltételezed, de az már gond, ha emellett nem figyelsz a megérzéseidre és az eszedre!

3. „Legyen bármilyen gazdag a császár, ő sem vehet magának még egy évet.”

A pénz jó dolog, mert abból rengeteg mindent megvehetünk magunknak és azoknak, akiket szeretünk. A zen mester tanácsa éppen ezért nem arra utal, hogy ne foglalkozz a pénzzel, hanem arra int, hogy ne ez legyen a legfontosabb az életedben, mert a pénz nem egyenlő az igazi boldogsággal!

4. „Ha az ablaktáblákkal kizárod a napfényt, akkor az orvos az ajtón fog belépni.”

Ne legyints az egészségügyi problémáidra! Amikor kellemetlen tüneteket tapasztalsz, akkor mindenképpen menj orvoshoz, mert ellenkező esetben nagyobb lesz a baj, és könnyen kényszerpihenőn találhatod magad!

A testi és lelki szükségleteidre i jobban oda kell figyelned! A zen mester arra kér,, hogy előzd meg a bajt!

5. „Az ember száz év alatt sem válhat tökéltess, de ahhoz elég egy nap, hogy korrupttá váljon.”

Tarts ki az elveid mellett! Mindegy, hogy milyenek az aktuális körülmények, te maradj hűséges, segítőkész és becsületes, még akkor is, ha ezt feleslegesnek, értelmetlen érzed ott és akkor! Légy hű önmagadhoz, a hitedhez, és soha ne add fel ezeket csak azért, mert más ezt tette! Méltó jutalma lesz annak, ha kitartasz!

6. „Amennyibe kizárnád a bajt, akkor csukd be a szádat!”

A zen mester szerint lehet, hogy túl sokat beszélsz, kifecseged mások titkait, talán a saját gyengeségeidet is. Az sem kizárt, hogy a szavaiddal kellemetlen helyzetbe hozod saját magadat, vagy másokat. Fogadd meg a zen mester tanácsát, és néha maradj csendben!

7. „Száz nyílból csak egy talál célba.”

Lehet, hogy elsőre nem jön össze az, amivel próbálkozol, de ne add fel, mert végül valóra fogod váltani az álmaidat! Küzdj a vágyaidért, próbálkozz másodszorra, harmadszorra, és közben ne hidd, hogy egyedül te hibázol, mert mindenki más ugyanúgy küzd, mint te! A próbálkozások közben ne felejtsd el, hogy azok által is értékes tapasztalatokat gyűjtesz!

8. „Hasonlítsd össze magadat a jobbal és hasonlítsd össze a legrosszabbal, mert így több vagy az elégnél!”

Ha úgy érzed, hogy neked van a legrosszabb dolgod a világon, mert talán keservesnek, kilátástalannak találod az aktuális helyzetedet, vagy munkahelyi, anyagi, párkapcsolati problémákkal küzdesz, akkor vedd észre, hogy nincs igazad, mert van, aki sokkal rosszabb helyzetben van nálad! Panaszkodás helyett inkább adj hálát mindenért, amid már van, és becsüld meg azt!

(Forrás: noipartal.hu)

Ajánló

Ajánló