John Dee kristályával gyógyítottak



Tárgyak, amelyekről azt állítják, hogy természetfeletti erővel rendelkeznek.Elátkozott ékszerek, szerencsét hozó talizmánok, gyógyító kristályok, és még megannyi tárgy létezik, amelyről azt állítják az emberek, hogy különleges erővel rendelkeznek, sőt, látták is megnyilvánulni ezt a természetfeletti erőt.

Azt nem tudjuk, hogy a szemtanúk igazat beszéltek-e, de az biztos, hogy a tárgyak léteznek, a legendák pedig azt állítják, hogy különleges dolgokra képesek.

John Dee kristálya: I. Erzsébet királynő az asztrológia és a tudományos kérdésekben kapott tanácsot John Dee-től, aki matematikus is volt, és egy kicsit az orvosláshoz is értett. Állítólag Dee egy tükör segítségével kommunikált az angyalokkal.

1582-ben Dee azt állította, hogy Uriel arkangyal adta neki a tükröt, ami egy nagy, lila kristály volt. A férfi ezt a tárgyat a fiának adta, aki az orvosának, Nicholas Culpepernek ajándékozta. Culpeper orvosi célokra használta a kristályt, mert úgy ítélte meg, hogy az meggyógyítja a betegeit. 1937-ben a Wellcome Trust vásárolta meg a lila kristályt.

Munlochy-i kút: Skócia északi részén, a Fekete-szigeten fekszik Munlochy, ahol található egy kút, amiről azt gondolják, hogy régen egy kápolnához tartozott. A kút már a keresztény kor előtt is létezett, akkoriban pedig azt hitték róla, hogy szellem, egyesek szerint Szent Boniface lelke, lakik benne.

A kútnál azért található annyi szalag, mert azokkal tartják tiszteletben a szellemet. Állítólag a kút vize gyógyít, ezért a betegek sokszor kiszívják a vizet a szalagokból, és csak ezt követően kötik a fa köré.

Drake dobja: Sir Francis Drake felfedező, kalandor és kalóz volt, amíg 1596-ban utol nem érte a végzet Panama partjainál. A vérhasban elhunyt férfi holttestét a tengerbe dobták, a személyes tárgyait pedig a Buckland-i apátság kapta, ugyanis Drake ott töltötte a gyerekkorát.

Drake-nek volt egy dobja, amit mindig a támadások előtt vertek. Állítólag, amikor Anglia veszélybe kerül, akkor a dob jelez, Drake pedig visszatér a halálból, hogy megvédje a hazáját. A mendemondák arról is szólnak, hogy az első világháború kitörésekor és Dunkirk evakuálása idején is megszólalt, de akkor is dobszót hallottak, amikor 1918-ban lemondott a német haditengerészet, pedig nem is volt dob a közelükben.

A Szent Mura harangja: A mendemonda szerint az angyalok hozták a Földre Szent Mura harangját- Állítólag, amikor a helyiek meghallották a hangját, akkor látták, hogy a harang leereszkedik a mennyből, ezért úgy gondolták, hogy ez a tárgy nem arra hivatott, hogy az időt jelezzék vele, hanem szent célokra kellene használni.

A jelenleg a londoni Wallace Gyűjteményben található Szent Mura harangját gyógyításra, az emberek szenvedésének enyhítésére használták.

A boszorkány létra: 1911-ben egy híres antropológus özvegye úgy döntött, hogy a tetőtérben található tárgyakat az oxfordi Pitt Rivers Múzeumnak adja. Az egyik ilyen tárgy a nagyjából 1,5 méter hosszú, tollakkal átszúrt, az egyik végén hurkos, boszorkány létra volt.

Állítólag a tárgy egy idős asszonyé volt, akiről azt hitték, hogy boszorkány, a létrát pedig arra használhatta, hogy ellopja a szomszéd tehenének tejét, mivel ez az eszköz általában arra való, hogy teljesítse a boszorkányok kívánságát.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló