Nem pároknak való a Holtodiglan



Négy film, amit jobb, ha nem a kedveseddel nézel meg!A párok egyik legnépszerűbb közös programja a filmezés, ami általában ártalmatlan elfoglaltság, ám előfordulhat, hogy olyan alkotást választanak, aminek a mondanivalója megzavarja a lelki békéjüket, súlyos kérdésekről ejti gondolkodóba őket.

Ha szeretnéd megőrizni a békét, akkor az alábbi négy filmet jobb, ha nem a pároddal nézed meg!

Mr. Nobody (2009): Jaco Van Dormael különleges alkotásában Mr. Nobody egy rengeteg életet leélt férfi, ám a néző nem tudja, hogy ezek közül melyik volt valóságos, mi történt meg és mi nem. Az izgalmas, érzelmekkel teli, lehetőségekről és sorsokról szóló film, Jared Leto egyik legjobb munkája, amiben kiválóan keverednek a stílusok, hiszen némi sci-fi is felfedezhető benne.

A Mr. Nobody az az alkotás, amit egyszer mindenkinek látnia kell, de nem a párjával, mert ez a film arról gondolkodtatja el az embert, hogy a döntések milyen hatást gyakorolnak az életre, egyetlen apróság hatására ki mellett köthetünk ki. Mi lett volna, ha mást választunk? Vajon nem lennénk-e akkor boldogabbak? Egyáltalán jó helyen vagyunk most?

500 Nap Nyár (500 Days of Summer, 2009): Marc Webb romantikus vígjátéka egy kapcsolatot mutat be, majd a keserédes szakítást. A főszerepben Joseph Gordon-Levitt és Zooey Deschanel látható.

Habár ártalmatlan romantikus vígjátéknak tűnhet, az 500 Nap Nyár mégsem ajánlott pároknak, mert arra fekteti a hangsúlyt, hogy lehet, hogy úgy tűnik, hogy minden rendben van, ám egyszer csak a semmiből jön a szakítás, és a szenvedés, ami addig tart, amíg nem jön egy másik szerelem. A nézőben felmerülhet, hogy vajon a mostani kedvese lesz-e az igazi, vagy csak egy állomás az életében?

Szerelem (Amour, 2012): Michael Haneke alkotása az egyik legszebb szerelmes, ugyanakkor egyik legszomorúbb film. A szívbemarkoló történet főszereplője egy idősebb házaspár, ahol a beteg feleség elhagyja magát, ez pedig nagyon megviseli a férjet.

A Szerelem túlságosan valóságos, éppen ezért lehet rendkívül erős hatással a nézőre. A cselekmény mellett a főszerepeket játszó Emmanuelle Riva és Jean-Louis Trintignant is tökéletes alakítást nyújtott, tehát tényleg a filmipar egyik legmélyebb alkotása, amit Oscar-díjjal jutalmaztak.

Pároknak azért nem ajánlott, mert képes elvenni az ember összes életkedvét. A végén úgy érezhetik, hogy az életben minden mindegy, tehát miért érné meg szerelmesnek lenni, ha a vége ennyire fájdalmas és szomorú lesz?

Holtodiglan (Gone Girl, 2014): David Fincher fantasztikus thrillerje Gillian Flynn nagyszerű könyvén alapul. A Ben Affleck és Rosamund Pike főszereplésével készült film története arról szól, hogy eltűnik egy nő, a legtöbben pedig a férjet kezdik gyanúsítani, amikor vérnyomokat találnak a házaspár konyhájában. A Holtodiglan egy feszültséggel teli, beteg film, ami rengeteg kérdést ébreszthet a nézőkben.

Pároknak azért nem ajánlott, mert a végén más szemmel nézhetnek egymásra. Elgondolkodhatnak azon, hogy vajon a másik képes lenne-e olyasmire, amit a filmben láttak? A thriller teljesen más alapokra helyezheti a kapcsolatokat, és a bizalmat is alááshatja.

(Forrás: noizz.hu)

Ajánló

Ajánló