A wellness pihenés és túrázás ideális helyszíne a Waiheke sziget



A bolygó legszebb szigetei rengeteg kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a turistáknak.Mindenki mással szereti tölteni a nyaralását. Vannak, akik a kulturális örökségekre, az építészetre, múzeumokra kíváncsiak, mások hegyet szeretnének mászni, nagyokat túráznának a gyönyörű természetben, vagy búvárkodással, egyéb vízi sportokkal ütnék el az időket, miközben megint mások élvezik a gasztronómiai különlegességeket és a tengerparti napozósát.

Legyen ugyanakkor bárkinek és bármi a vágya, az biztos, hogy az alábbi meseszép szigetek egyike sem okozna csalódást.

Waiheke sziget, Új-Zéland: A borvidékekkel és olívaültetvényekkel büszkélkedő sziget 35 perc kompútra található Aucklandtől. A Waiheke szigeten nyaraló turistáknak nemcsak a borkóstolásra lesz lehetőségük, hanem sok minden másra is, így például a wellness pihenésre.

Aki a láblógatás helyett kalandosabban töltené a szabadidejét, az hegyet mászhat, felkeresheti a strandokat, vagy kimehet a természetbe túrázni.

Capri, Olaszország: Nápolytól kevesebb, mint 1 óra hajózásra található a békés, idilli, éles sziklás, kristálytiszta tengerrel körülölelt Capri, ahol a „kék barlang” a leghíresebb látnivaló. A különleges üregben neonkék színben pompázik a tenger. Akiket a régészet érdekel, azok sem fognak csalódni, ugyanis Caprin található annak az ókori római villának romjai, amiben régen Tiberius császár élt.

Boracay, Fülöp-szigetek: Az apró sziget legfőbb látványossága a „Fehér part”, ahol szemkápráztató fehér homokos strand, pálmafák, bárok és éttermek várják a turistákat. A naplemente a part északi részén található Diniwid-partszakaszról a legszebb, ráadásul a naplemente után itt indul be az éjszaki élet a környék szórakozóhelyein.

Sajnos a túlzásba vitt bulizás olyan mértékben károsította Boracay élővilágát, hogy szigorú szabályokat vezettek be a turizmusba azért, hogy megóvják a sziget természetes állapotát.

Jamaica: A meleg karibi időjárásról, álomszép strandokról, csodás naplementéről és mesés zuhatagokról híres Jamaica, ahol a romantikus Reach Falls Portland és a „Negrilek városa” a legnépszerűbb hely.

A szigeten járva érdemes betérni a tenger közepén található Pelikán bárba, ami az épület tetején megtelepedő madarak után kapta a nevét.

Kaua’i, Hawaii: Éles hegyfokok, zöldellő völgyek és álomszép vízeséses nyűgözi le azokat a turistákat, akik a szigetre érkeznek. Ugyanitt érdemes ellátogatni az északon található Napali-partra és a keleti oldalon fekvő Kókusz-parta is.

Kaua’i déli oldalán kulturális, történelmi és geológiai csodákkal, valamint mesés tengerpartokkal találkozhatnak a kirándulók, így nem meglepő, hogy olyan filmeket forgattak már itt, mint a Jurassic World, és az Indiana Jones-filmek.

A Dalmát-szigetek, Horvátország: Ha a szomszédos államba utazol, akkor tulajdonképpen mindegy, hogy Horvátország nyugati oldalán a 70 sziget közül melyiket választjuk, mert rosszul biztos, hogy nem fogunk dönteni.

A Dalmát-szigetekben az a közös, hogy mindegyik ép erdőkkel, tiszteletet parancsoló sziklacsúcsokkal és csendes tengerpartokkal várja a romantikára vágyó párokat, szórakozni induló családokat és baráti társaságokat.

A horvát partvidék legnagyobb városa Split, ami szerepel az UNESCO Világörökségi Listáján, de a fővárost, a gyönyörű építészeti alkotásokról híres Zágrábot is érdemes felfedezni, ahol a múzeumok a horvát kultúrát és történelmet mutatják be.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló