Gyönyörű tájak, amelyekről alig lehet hallaniCallanish Stones, Cape Reinga, de Laberint d’Horta is nagyobb figyelmet érdemelne.Ahogy az élet minden egyéb területére, úgy az utazásra is igaz, hogy vannak felkapott helyek amelyekről rengeteget hallunk, ám a Földön ennél sokkal több csodálatos, megtekintésre érdemes táj található.

Callanish Stones, Skócia: Az egyik legmonumentálisabb megalitikus műemlék, aminek kört képző kövei 13 láb szélesek, 16 láb magasak. A kövek egy része kelta kereszthez hasonló formát ad ki. Callanish Stones ősi rituáléhely lehetett, vagy egy hatalmas holdnaptár.

Mada’in Saleh, Szaúd-Arábia: Mada’in Saleh 131 kőbe vésett síremlékkel, tornyokkal, lakórészekkel, templomokkal és hidegszerkezettel rendelkezik. Az épületeket szobrok, bézs domborművek és feliratok teszik még különlegesebbé.

Székesegyház szurdok, Purnululu Nemzeti Park, Ausztrália: Az UNESCO Világörökség része a csíkozott homokkőből álló Purnululu Nemzeti Park, aminek az egyik legszebb része a valódi természetes amfiteátrum, a György Katedrális.

Cape Reinga, Új-Zéland: Az Aupouri-félsziget legészakibb csúcsa a Cape Reinga, ahol a világítótorony 12 másodpercenként villan fel, a fénye pedig még 35 kilométerre is látható. A keleti parton egy eldugott, rózsaszín homokos strand található.

Saint Michel d’Aiguilhe kápolna, Franciaország: Dél-Franciaországban található a Le Puy-en-Velay nevű kisváros, ahol 969-ben építettek kápolnát egy meredek szikla tetejére, 85 méteres magasságba. A még soha nem restaurált kápolna az elhelyezkedése mellett csodás freskókkal, mozaikokkal és festményekkel ejti ámulatba a látogatókat.

Elton-tó, Oroszország: Európa legnagyobb ásványvizű tava a sósvízű Elton-tó, ami 150 négyzetkilométeres területet foglal el. A víz mélysége nyáron maximum 7-10 centi, tavasszal 1,5 méter.

Sơn Đoòng barlang, Vietnam: Az 1991-ben felfedezett Sơn Đoòng a 9 kilométeres hosszával a világ egyik legnagyobb barlangja, aminek boltívei annyira magasak, hogy a belsejében elférhetne egy 40 emeletes felhőkarcoló.

Pont d’Arc Természeti Híd, Franciaország: Az Ardeche folyón átívelő híd közelében megtekinthető egy 59 méter széles és 34 méter magas szikla. A híd közelében található az ókori Chauvet-barlang, ami 30 ezer éves sziklából áll.

Laberint d’Horta, Spanyolország: A XVIII. század végén épült Barcelona legrégibb parkja, Laberint d’Horta. A neoklasszicista kert tele van gyönyörű sövényekkel, virágágyásokkal, pavilonokkal és csatornákkal.

Harangtorony a Reschen-tónál, Olaszország: 1950-ben a gátszakadás elöntött két falut és létrejött a Reschen-tó, aminek felszínéből egy XIV. századi harangtorony kandikál ki. Mivel a vízszint változik, emiatt néha csak a torony teteje látható. A legenda szerint még mindig hallani a harangzúgást.

Amfiteátrum Pula-ban, Horvátország: A 23 ezer embert befogadni képes amfiteátrum, az időszámításunk előtti I. században épült, eleinte fából, majd kőből. Az építményt nagyszabású bemutatókra használták.

Kék tó Biei-ben, Japánban: Az eróziós folyamatok elleni védőgátak építése és a környező területek iszaposodás elleni védelme miatt jött létre a kék tó a japán Biei-ben. A víz az ásványoknak köszönheti a hihetetlen türkizkék színét. Az árnyalat az időjárástól és a látószögtől függően változik.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló