Dühös bányász szellemére fogták a Willow Hotelben pusztító tüzet



Öt tűzvész, aminek okára nincs hivatalos, hétköznapi magyarázat.Bármikor előfordulhat, hogy rejtélyes módon kap lángra egy épület, erdő, hogy a szakemberek sem találnak arra reális magyarázatot, ha pedig nincs hihető magyarázat, akkor az emberek fantáziája meglódulhat.

A közelmúltban több rejtélyes tűz esetén is előfordult, hogy azok okozásával szellemeket vádoltak meg.

A Willow Hotel (1985): Az aranyláz idején sokan úgy gondolták, hogy a kaliforniai Jamestownban található Willow Hotel kísértetjárta hely, ahol egy gonosz poltergeist már ötször felgyújtotta az épületet.

A legnagyobb tűz 1985-ben ütött ki, amikor a közeli üzletek is leégtek. A paranormális nyomozók és néhány szemtanú biztos volt abban, hogy a poltergeist annak a bányásznak a dühös szelleme, aki akkor halt meg, amikor a szálloda alatt összeomlott az aranybánya.

Tarpon Springs szellemű tüzei (1952): Tarpon Springs-i lakosai hosszú évekig hittek abban, hogy Florida szellemjárta város, amikor pedig déli szelek fújnak, akkor az erdő magától gyullad ki. 1952-ben egy ilyen „szellemtűz” pusztított el egy 200 hektáros erdőt.

A tűzoltók munkáját több száz állampolgár segítette, a nyomozók pedig azon az állásponton voltak, hogy gyújtogatás történt, ám erre nem találtak bizonyítékot, ezért a mai napig nem tudni, hogy valójában mi okozta a tüzet.

Hitchings Haunting (1954): A rejtélyes tűzesetek hónapokon át kínozták a londoni Battersea-ben élő Hitchings családot, akiknek más jelenségekkel is meggyűlt a bajuk, köztük a különös kopogásokkal, fantomkezek érintésével.

A Donald nevű poltergeist elsősorban a 15 éves Shirley-t érintették. Egyszer a gyerek ágya gyulladt meg, majd a szellem ruhát tett az elektromos tűzhelyre, amit annak ellenére kapcsolt be, hogy a készülék nem volt bedugva. A jelenség nemcsak Shirley-re, hanem annak osztálytársaira is ráijesztett.

A terrornak Harry Hanks spiritiszta vetett véget egy szeánsszal, amit a házban tartott. A túlvilági jelenségek megszűntek.

Az alabama-i tűz poltergeist (1958): Calvin Tuck, a felesége és a hat gyermekük egy áram nélküli házban élt, ahol rövid időn belül 52 tűz keserítette meg a család életét. Néhány spontán tűznek szemtanúja is akadt. Ők mind azt állították, hogy a vörös színű lángoknak kénszaga volt.

Az egyik esetben az asztalon hagyott kenyér égett el. Miután a ház teljesen leégett, a család új helyre költözött, de a jelenség követte őket, és már a harmadik lakóhelyükön jártak, amikor rögtön az első nap öt tűz keletkezett.

A negyedik házat sújtó tűzvészkor a hatóságok beismerővallomást csikartak ki a gyerekekből, hogy ők gyújtogattak, ám sok tanú, rendőrök, tűzoltók és riporterek is kételkedtek a gyerekek bűnösségében.

A malajziai nagymama esete (2011): A Kota falujában élő Zainab Sulaiman otthonában több, mint 200 tűzeset történt. Ezzel kapcsolatban sokan azon az állásponton voltak, hogy egy poltergeist vagy dzsinn gyújtogatott a 78 éves nagymama házában, ahol a ruhák, imádságszőnyegek és a matracok kaptak lángra.

Zainab Sulaiman történetét mindenki ismerte a környéken, ahol egy nyaraláson lévő amerikai pár is hallott róla, ám amikor felajánlották, hogy segítenek elkergetni a szellemet, akkor a idős asszony nemet mondott nekik.

Egy ausztrál író is szerette volna meglátogatni a nagymamát, hogy dokumentálja a rejtélyes jelenséget. Végül a közösség nyomása elég nagy volt ahhoz, hogy Zainab Sulaiman megengedje egy spirituális mesternek, hogy elűzze az entitást, ami után nem volt több tűzeset a házban.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló