Melyik gyógynövény segíthet az egészséged megőrzésében?



A testi, lelki és szellemi egészséged megőrzésében segíthet a csillagjegyedhez párosított gyógynövény.Kos – Orbáncfű: Az orbáncfű hatására éberebb lehetsz, megnövekedhet az aktivitásod, a reakcióidőd, tehát a rendszeres fogyasztásával minden nap a lehető legtöbbet hozhatod ki magadból.

Bika – Hárs: A hárs természetes ellenszere a megfázásnak. Emellett méregtelenít, támogatja a szívműködést, segíti a testi-lelki pihenést és a mély alvást.

Ikrek – Gyömbér: A gyömbér lehet a számodra leginkább megfelelő tavaszi gyógynövény, mert ez vitalizál, serkenti a vérkeringést, erősíti az immunrendszert és képes felpörgetni.

Rák – Ánizs: A gyógynövény jó társad lehet a gyomorbántalmak ellen, de az idegerősítő hatása miatt a hangulatingadozásaidon is segíthet, valamint támogathat a fogyási szándékodban.

Oroszlán – Csalán: Rengeteg tervvel vágsz bele a tavaszba, így például elhatározod, hogy lefogysz, megszépülsz, vagy megmutatod magad a világnak, ezért a horoszkóp a csalánt ajánlja neked tavaszi gyógynövényként. Ha teaként kortyolgatod, akkor a csalán segíthet megszabadulni a mérgektől, megtisztítja a véredet, de az emésztésedre és a gyomrodra is jó hatást gyakorol, valamint energiával tölt fel és vitalizál.

Szűz– Ginzeng: Kifejezetten nyűgös és fáradékony vagy tavasszal, emiatt a kínaiak csodaszere, a ginzeng lehet a segítségedre a testi, lelki és szellemi felfrissülésben, amire nagy szükséged van az évszakban. A gyógynövény olyan szinten feltölthet, hogy általa egész nap kitarthat az energiád, ráadásul erősíti az immunrendszeredet, megvéd a magas koleszterinszinttől, a cukorbetegségtől és a szívproblémáktól.

Mérleg – Kamilla: Habár kicsit fáradtnak érzed magad tavasszal, mégis nekiállsz megvalósítani a terveidet, a céljaid elérése érdekében pedig keményen dolgozol, túlórázol. Mindezért a kamilla lehet a legjobb gyógynövény a számodra, ugyanis megnyugtathat, ellazíthat egy fárasztó, nehéz, tevékeny nap végén, de a gyomrodra is pozitív hatást gyakorolhat, ami azért lényeges, mert túl sokat idegeskedsz, a stressz pedig gyomorpanaszokat okoz a számodra.

Skorpió – Citromfű: Egész évben dolgozol és hajtasz, még akkor is, ha már érzed, hogy alig maradt erőd, a tavasz pedig kifejezetten hullámvölgyhöz hasonlít az energiaellátásod szempontjából, ezért a citromfű lehet a legjobb gyógynövény a számodra, mert nemcsak energiával tölthet fel, hanem testileg és lelkileg is képes felfrissíteni.

Nyilas – Levendula: A tavaszi hónapokban sokszor túlzásba esel a munkával, a kötelezettségek vállalásával, a bakancslistád pedig végeérhetetlenül hosszú, tehát mindig van valami, ami miatt idegeskedhetsz.

Mindezért a levendula lehet rád jó hatással, mert segíthet ellazulni, nyugodtan és mélyen aludni. Mivel a gyógynövény tökéletes idegnyugtató, idegerősítő, ezért másnap energikusan, kipihenten ébredhetsz.

Bak – Menta: Hajlamos vagy tönkretenni az egészségedet és az idegeidet. A tavaszi gyógynövényed éppen ezért a menta, ami energiával lát le, frissíti a szellemedet és segít azokon a gyomorpanaszokon, amiket a stresszes életvitelednek köszönhetsz.

Vízöntő – Csipkebogyó: A csipkebogyó tele van C-vitaminnal, feltölt, felfrissít, tehát nagy segítségedre lehet abban, hogy bírd a tempót.

Halak – Gyermekláncfű: Tavasszal sokszor vagy nyűgös és levert, ezért a gyermekláncfű lehet a legideálisabb gyógynövény a számodra, mert tele van antioxidánssal, ami frissítő hatást gyakorol rád, a szívműködésedre, ráadásul segíthet az ízületi- és vesepanaszokon.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló