Tölts el egy tavaszi hétvégét Zebegényben!A legjobb kirándulóhelyek Budapesten és környékén.Ha szeretnéd túrázással tölteni a kellemes tavaszi napokat, de nem akarsz Budapestről messzire utazni, akkor fedezd fel a főváros és annak környékének legszebb kirándulóhelyeit!

Zebegény: Budapestről kevesebb, mint egy órás vonatozásra, a déli Börzsöny nyugati oldalán, a Dunakanyarban található Zebegény, ahol a folyó partján nyugodtan sétálhatsz, vagy órákig gyönyörködhetsz a kilátásban.

Ha nagyobb túrára vágysz, akkor sétálj fel a Kálvária dombra! A Duna mentén kerékpárút vezet végig, tehát Pestről indulva egy nagyobb biciklis kiránduláshoz is tökéletes választás a városka. Ha nem kizárólag a természet szépségeire vagy kíváncsi, hanem más látnivalókra is, akkor Zebegényben mindenképpen nézd meg a XX. század elején eklektikus stílusban kivitelezett Dőry-kastélyt, és a Sauska család nyári nyaralóját, amit a folyóparton ejthetsz útba!

Szentendre: Budapestről Szentendrére is könnyű eljutni, akár hévvel, autóval, vagy kerékpárral. Ha egy szép tavaszi napon barangolod be Szentendrét, akkor érdemes piknikezni a csodás látványt nyújtó Duna-parton. A romantikus kirándulóhelyen kanyargós kis macskaköves utcákon andaloghatsz, ha szereted a festői belvárosokat.

Budakeszi: Ha rajongsz az erdőkért, akkor a tavaszi kirándulásaid szőtt terveid között mindenképpen szerepeljen a Budapest melletti Budakeszi, aminek környéke nagyrészt tölgyes erdő, ráadásul Magyarország nagy mamutfenyői közül is találhatsz itt néhányat.

Az erdőkben több sétaút közül választhatsz, melyek közül némelyik a hegynek felfelé, más a völgybe vezet. Ha tavasszal Budakeszire kirándulsz, akkor a vadasparkba is látogass el, mert az évszakban már aktív a legtöbb ott élő állat. Ha igazi természetbarát vagy, akkor Budakeszi mindenképpen neked való hely.

Apáthy-szikla: Ha nem akarod elhagyni a fővárost, akkor Budapest II. kerületében található a 242 méter magas dolomitrög, aminek 6 hektáros természetvédelmi területén gyönyörű tölgyerdő és cserszömörcés található. Az Apáthy-sziklát úgy lehet a legegyszerűbben megközelíteni, ha elmész a 11-es busszal a végállomásig.

Ha úgy döntesz, hogy megmászod a sziklát, akkor onnan csodás panoráma nyílik a fővárosra. Mivel alsó- és sétaút is található az Apáthy-sziklánál, ezért akkor is gyönyörködhetsz a kilátásban, ha nem akarsz felmászni a sziklára.

Rupp-hegy: Nem a leglátogatottabb kirándulóhely a Rupp-hegy, viszont sokan ismerik, különösen a róla elnevezett tanösvény, amit a Rupphegyi útnál közelíthetsz meg, ha úgy döntesz, hogy rászánsz 3 órát az idődből arra, hogy kényelmesen végigsétálj rajta.

A 259 méteres Rupp-hegyet érdemes tiszta időben felfedezni, mert akkor elláthatsz a város túlsó felére. Ha szereted a növényeket, akkor itt közel 40 védett növényfajjal találkozhatsz.

Ördögorom: Budapest kevésbé ismert kirándulóhelye az Ördögorom, ahol érdemes néhány órát arra szánni, hogy egy kellemes tavaszi napon felfedezzék. A több, mint 10 hektáros területet néhány évvel ezelőtt védetté nyilvánították.

Ha tavasszal elkirándulsz ide, akkor leginkább a Farkasréti temető felől érdemes nekivágnod a túrának, mert onnan csodás kilátás nyílik a Széchenyi-hegyre és a Sas-hegyre is. A leginkább dolomitrög Ördögorom körbejárását sétaút teszi könnyebbé.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló