Tények és elméletek a Trónok harca utolsó évadáról



Tizenöt érdekesség a sikersorozat nyolcadik szezonjáról.1. A nyolcadik évadban is Ramin Djawadi lesz a zeneszerző.

2. A karakterplakátokon a szereplők a Vastrónon pózolnak, ami elindította a találgatásokat, vad kombinálások, hiszen elég kicsi a valószínűsége annak, hogy Missandei, Jorah, Davos, vagy Sam szerzi meg a trónt, bár ez a Trónok harca, ahol bármi megtörténhet.

Március elsején az Entertainment Weekly mutatott be új borítóképeket a Trónok harca szereplőiről, ami megerősítette Melisandre visszatérését.

3. Lena Headey elárulta, hogy az utolsó jelenete nagyon fárasztó volt a sok lépcsőzés miatt. Vastrón is egy lépcső tetején található...

Sophie Turner néhány barátjában elárulta a sorozat végét, mert teljesen mértékben megbízik bennük, hogy nem adják tovább az információkat.

4. 140 oldal lett a Trónok harca utolsó évadának első szöveges outline-ja, amit aztán az írók felosztottak. David Benioff és D. B. Weiss elárulta, hogy ez lelkileg mennyire nehéz feladat volt, hiszen tudták, hogy utoljára van részük ilyesmiben.

5. A Trónok harca színészeiből mindenki próbál kiszedni valamilyen információt. Van, akiknek ez könnyebben megy. Ilyen Rose Leslie, vagyis Ygritte, Havas Jon első szerelme. Kit Harington elárulta a feleségének a sorozat végét, mire a nő három napig nem szólt a férjéhez. Harington azt is elmondta, hogy nem boldog, de elégedett a lezárással, és szerinte a Trónok harca vége meg fogja változtatni a televíziózást.

6. A február 3-án, a Super Bowl félidejében érkezett a Trónok harca és Bud Light közös promója, amiben a Hegy végzett Bud Light lovaggal, majd az ikonikus zenére megjelenő sárkány felperzselte a lovagi tornát.

7. A rajongók nagyon kíváncsiak arra, hogy ki lehet a Melisandre által megjövendölt Azor Ahai herceg, vagy hercegnő? Talán Jon, mert egyszerre Stark és Targaryen, és a Fény Ura feltámasztotta. Mások szerint Dany vagy Tyrion szerepel a jóslatban.

8. Vajon megvalósul Maggy, a Béka jóslata, ami arról szól, hogy Cersei, aki tulajdonképpen Jamie előtt született, a fiatalabb fiútestvére által hal meg?

9. A nyolcadik évad csak 6 epizódot kap, de ezek többsége hosszabb lesz. A hivatalos játékidő 54, 58, 78, 82, 80 és 80 perc.

10. Bran távolléte kérdéseket vet fel. Egyes elméletek szerint a teaserben látott toll szimbolizálhatta őt, mint a Háromszemű Hollót. Mások szerint valójában Bran az Éjkirály.

11. Ahogy a korábbi évadokban, úgy a befejezőben is sok sztorielem el fog térni a könyvektől, ráadásul olyan cselekményszál is várható, amit Martin előre elárult a széria íróinak.

12. Joe Bauer, aki a vizuális effektusokért felelős, elárulta, hogy az utolsó évadra visszatér Jon farkasa, Szellem, aki a hatodik évad eleje óta nem szerepelt.

13. A január 13-án bemutatott ajánlóban Jon, Sansa, és Arya a saját sírkövével nézett szembe a Stark-család kriptájában. Szintén januárban érkezett az HBO tavaszi sorozatainak promója, amiben a nem túl lelkes Sansa üdvözli a Deresbe érkező Daenerys-t. Vajon milyen lesz az első találkozásuk?

14. A nyolcadik évadot 2017. október 23. és 2018 júliusa között forgatták.

15. A Trónok harca egyik legfontosabb kérdése az, hogy ki foglalja el a Vastrónt? Talán Dany, hiszen a sorozat eleje óta ezt akarja, és Targaryenként formál igényt a trónra. Ugyanakkor jelenleg Jon a trón vér szerinti jogos örököse.

A trónon jelenleg Cersei ül, de nem lenne igazságos, ha ott is maradna. Végül ott van még a westerosi evezősverseny győztese, Gendry, aki Baratheon-kártyát húzhatja elő.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló