Németország legsúlyosabb karneváli tragédiáját okozta Norbert Witte



Két meglepő bűncselekmény története.A szövetségi ügynök: A Missouri államban található Gerald lakossága sokat szenvedett a metamfetamin miatt, ezért a helyi hatóság nagyon megörült, amikor egy kemény beszédű és kiállású, Jakob nevű férfi azt állította magáról, hogy szövetségi ügynök, és megtisztítja a kábítószeresektől a kisvárost.

A helyiek közül voltak, akik rajongtak Jakob módszereiért, mások viszont rendőri brutalitást emlegettek, amiért az ügynöknek volt néhány szabályszerűnek nem nevezhető módszere. A kisváros lakkosságának többsége azonban csak azzal foglalkozott, hogy Jakob munkájának hála, egyre kevesebb a drogos a környéken, úgyhogy őket nem érdekelte, ha az ügynök a gyerekek szeme láttára szorít fegyvert a gyanúsított fejéhez, vagy házkutatási parancs nélkül túrja fel a lakásokat.

A férfi azzal magyarázta a vitatott módszereit, hogy szövetségi ügynökként nincs szüksége engedélyekre. Jakob eredményei magukért beszéltek, így a város vezetése is támogatta. Később aztán kiderül, hogy Jakob nem rendőr, hanem egy zavart elméjű csaló, aki gyakran azt fantáziálta, hogy a törvény embere.

A helyi hatóság sokáig azért nem gyanakodott, mert Jakob rendőrségi járművel érkezett (amit használtan vett), jelvényt viselt (amit ő készített), gyakran beszélt a főnökével telefonon (aki valójában a felesége volt), tipikus rendőr frizurája és „Police” feliratú pólója volt.

Jakob jó munkát végzett, hiszen többnyire megtisztította a várost a drogtól, de a seriff valamiért mégis gyanúsnak találta a férfit, ezért jobban beleásta magát a múltjába. A lebukás után Gerald összes rendőrét kirúgták, Jakob pedig 5 év börtönt kapott.

A világ leggyorsabb hullámvasútja: Norbert Witte a 80-as években hirdette a vidámparkját úgy, hogy „a világ leggyorsabb hullámvasútja”. Később itt kövezett be Németország legsúlyosabb karneváli tragédiája, amiben a Witte által kezelt daru összeütközött a hullámvasúttal. A balesetben 7 ember meghalt, 15 megsérült.

A berlini fal leomlása után Witte minden pénzét abba ölte, hogy megvegye Kelet-Berlin legnagyobb vidámparkját. 2001-re 15 millió eurós adósságot halmozott fel, ezért kénytelen volt lemondani az álmairól.

Miután a férfi kénytelen volt lemondani a Spreeparkról, Peruba költözött, hogy majd megnyitja Lima legnagyobb vidámparkját, ám ehhez kellett volna egy működőképes terv és tőke. Witte ekkor lépett a bűn útjára, mert úgy döntött, hogy azzal oldja meg a pénzügyi problémáit, hogy Németországba szállít egy óriáskereket, benne 4 millió euró értékű kokainnal. Miután a férfi elérte a legtitokzatosabb kapcsolatait, elindult a fiával és 167 kilónyi droggal a távoli Németországba.

Az úton Witte ugyanolyan buta hibát követhetett el, mint anno a daruval, mert a titkos rendőrség gyorsan lekapcsolta. A férfi szerencséje az volt, hogy már Németországban kapták el, így csak 4 év börtönt kapott.

Ezzel szemben a fiát 20 év börtön várta Peru egyik legembertelenebb cellájában. A több súlyos betegséget is túlélt fiút csak évekkel később adták át a külföldi hatóságoknak. Napjainkban Witte egy rozoga kocsiban él az enyészetté vált Spreepark vadonjában.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló