20 éves kora előtt kereste meg az első millióit Evan Speigel



Fiatal gazdagok, akik bizonyítják, hogy néha elég csupán egy jó ötlet, képesség vagy pénzügyi ismeret ahhoz, hogy az ember milliókat kaszáljon.Evan Speigel: Az azonnal eltűnő chat üzenetek, a SnapChat, feltalálója Evan Speigel, aki az ötletének hála, elég gyorsan, 20 éves kora előtt megkereste az első millióit. Evan a Standfordon ismerkedett meg társtulajdonosával, Bobby Murphy-vel.

Fraser Doherty: A nagymamája receptje alapján kezdett lekvárt főzni az akkor 14 éves Fraser Doherty. A SuperJam lassan olyan népszerű lett, hogy mire Fraser 16 éves lett, addigra egy brit kiskereskedés készletet rendelt tőle.

Fraser 9000 dolláros hitelt vett fel, de ez alaposan megtérült, hiszen napjainkban már az Amazonon is árulja a saját receptjeit.

Ashley Qualls: Eleinte a saját grafikai munkáit akarta bemutatni Ashley Qualls, akinek Whateverlife című oldala hatalmas népszerűségre tett szert. Ashley a követőinek megmutatta, hogy hogyan csinálhatnak egyedi Myspace oldalt.

Hamarosan havi szinten hétmillióan nézték meg Ashley oldalát, aminek hirdetései milliókat hoztak a számára.

Captain Sparklez: Captain Sparklez eleinte „hogyan csináld” videókat töltött fel a YouTube-ra, majd idővel pontos játék instrukciókkal bővítette a repertoárját. Jelenleg több, mint tízmillió feliratkozóval büszkélkedhet, a csatornái pedig már akkor 8 millió dollárt is értek, amikor Sparklez 20 éves sem volt.

Mark Zuckerberg: A Facebook atyja egyetemista korában, a Harvardon, a szobatársaival találta ki az oldalt, aminek növekvő népszerűsége Mark vagyonát is növelte. Ma ő a világ egyik leggazdagabb embere, a bankszámláján pedig nagyjából 20 billió dollár csücsül.

Kylie Jenner: A legfiatalabb Kardashian minden idők legifjabb milliárdosaként jelent meg a Forbes listáján, köszönhetően a saját kozmetikai cégének, amit három éve alapított. Kylie eleinte rúzsokat és szájceruzákat árusított, most pedig 21 évesen milliárdos értékű kozmetikai cég tulajdonosa.

Abbey Fleck: A bacon-rajongó Abbey Fleck 8 évesen találta fel a Makin’Bacont, ami egy olyan eljárás, amelynek hála a bacon szeletek mikróban süthetők meg. Az ötlet egy otthoni sütögetés közben született meg, majd Abbey és az apja addig kísérletezett, hogy végül létrejött a Makin’Bacon, Abbey pedig már a középiskola előtt megszerezte az első millióit.

Robert Nay: Kisgyerekként magától kezdett kódolni tanulni, majd 14 évesen megalkotta a Bubble Ball játékot, amit az Apple online boltjában ingyenesen elérhetővé tett. Nem kellett hozzá két hét, a játéknak máris több, mint 1 millió játékosa lett, Robert Nay pedig 2 millió dollárt keresett.

Kiowa Kavovit: Csak 6 éves volt Kiowa Kavovit, amikor 2014-ben az apjával közösen kifejlesztett ötletével jelentkezett a Shark Tankbe, ahol a vállalkozók már befutott üzletembereknek vázolják fel az elképzelésüket. Ha az üzletemberek látnak fantáziát az ötletben, akkor befektetőként segíthetnek a megvalósításban.

Kiowa a Boo Boo Goo nevű találmányáról beszélt, ami tulajdonképpen folyékony, színes ragtapasz, ami nem esik le, ha rákenik a gyerek sebére. A kislány alig töltötte be a kilencet, amikor a cég már 2 millió dollárt ért.

Tim Skyes: Napjaink egyik legfiatalabb befektetője Tim Skyes, aki a Bar Mitzvah-ra kapott pénzéből filléres részvényekbe fektetett be. Hála a mesteri ügyeskedésének, 21 éves korára már másfél milliót értek a részvényei. Most motivációs előadóként járja a világot, hogy másokat is megtanítson arra, hogy hogyan gazdagodhatnak meg a filléres részvényekből.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló