Ezek a legveszélyesebb légitársaságok 2019-benAz AirlineRatings.com listáján csak 2 csillagot kaptak a hétből ezek a légitársaságok.Ha valaki fél a repüléstől, akkor azt általában azzal szokták nyugtatni, hogy ez a közlekedés egyik legbiztonságosabb módja. Habár ez igaz, azért balesetek a levegőben is történnek, az pedig egyáltalán nem mindegy, hogy milyen légitársaságot választunk.

Éppen ezért a AirlineRatings.com létrehozott egy listát, ahol egytől hétig terjedő minősítési skálán csillagozzák a légitársaságokat. Ennek alapján az alábbi légitársaságok csak két csillagot kaptak, így 2019-ben ezek tekinthetők a legveszélyesebbnek.

Lion Air: 2000-ben kezdte meg a működését a legnagyobb privát üzemeltetésű légitársaság, ami a legrosszabb biztonsági eredményeket tudhatja a magáénak. A Lion Air gépeit több, mint nyolcszor érte komoly baleset, de halálos eddig még soha. A légitársaságot kitiltották az Európai Unióból, 2015-ben pedig a Közlekedésügyi Minisztérium befagyasztotta a Lion Air 53 járatát.

Merpati Airlines: Az indonéz kormány 1962-ben alapította az ország második légitársaságát. A Merpati Airlines gépeit ért eddigi balesetekben több, mint 50 ember halt meg, a megbízhatatlansága miatt pedig egyik európai ország légterébe se léphetnek be a repülőgépei.

Aeroflot: Az 1923-ban alapított légitársaság múltjában volt olyan időszak, amikor még a világ legbiztonságosabb légitársaságai közé sorolták. Az Aeroflot legsötétebb éve az 1973-as volt, amikor számos baleset érte, amelyekben összesen 780 ember halt meg.

Az Aeroflot gépeit a következő években is érték balesetek, amelyek során 1974-ben 21, 1975-ben pedig 19 ember veszett oda.

Daallo Airlines: Biztonság, kiszolgálás és tisztaság szempontjából is az egyik legrosszabb légitársaságnak tartják az utasok a Daallo Airlinest. A szomáliai alapítású légitársaság székhelye Dubaiban található.

A Dzsibuti-Ambouli Nemzetközi Repülőtéren működő Daallo Airlines járatai az Arab-félszigeten és a Szomáliai-félszigeten közlekedik. Habár a járatait érte már néhány komolyabb baleset, mégis a biztonsági nyilvántartás szerint ezek egyikének sem volt halálos áldozata.

SCAT Airlines: Az 1997 óta létező légitársaság Kazahsztán főbb városai és a környező országok jelentősebb repterei között közlekedik. A SCAT Airlines egyik gépe Kokshetauból Almaty-ba tartott, amikor 21 utassal a fedélzetén, lezuhant. Mindenki meghalt.

A légitársaság járataival már több kisebb baleset is előfordult, ráadásul a mai napig nem rendelkezik nemzetközi biztonsági tanúsítványokkal.

Bluewing Airlines: A 2002 óta működő Bluewing Airlines központja a Zorg en Hoop Airport Paramaribóban. A kicsinek nevezhető légitársaság Brazília belső vidékeire, a Karib-térségbe, Guyanába, Venezuelába és Suriname-be szállít utasokat, míg az Európai Unió többször is tiltólistára tette, 2015 óta pedig ki van tiltva annak légteréből.

Ennek oka, hogy a Bluewing Airlines rengeteg biztonsági problémája már olyan halálos balesetekhez is vezettet, amikben az utasok és a személyzet is életét vesztette.

Nepal Airlines: Nepál első légitársaságát 1958-ban alapították, elsősorban belföldi közlekedés céljából. Napjainkban több, mint 40 úti célja közül 7 nemzetközi, ám az Európai Unióba nem repülhet, mert onnan minden más nepáli légitársasághoz hasonlóan, a Nepal Airlines is ki van tiltva.

A légitársaság gépeit az 1960-as években több baleset érte, amelyekben utasok és a személyzet vesztette életét. A legutóbbi szerencsétlenség 2014-ben következett be.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló